Мустафа Карадайъ от Крумовград: Вместо държавата да помага на общините, кметове плащат национални проекти

Първата задача е да спрем обедняването. След това трябва да достигнем средните европейски стандарти на живот - тук, в България, в Кърджали, в Крумовград. А не да гледаме позора на властта. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Крумовград. В нея участваха зам.-председателят на Движението Хасан Азис, кмет на Кърджали, евродепутатът Атидже Вели и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Крумовград10

Повече от 2 години, вместо властта да помага на общините, нашите общини искат от властта подписване на споразумение - примерно за 200 хил. лева за решаване на проблеми, които са в компетенциите на централната власт като националната пътна мрежа, пътя за Токачка, съобщи Карадайъ.

Крумовград4

Пирамидата е обърната. Те трябва да ни помагат. Първо да си изпълнят техните задължения, а на нас да ни помагат за общинска пътна мрежа и за улиците. А ние сме принудени да ги притискаме. 100 хил. от държавата и 100 хил. от общината, за да решаваме държавни проблеми. Това не е власт, не е мисъл и грижа за хората, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Крумовград13

Ние сме голям, силен депесарски род. Всички ние имаме една кръвна група – ДПС+, каза лидерът на Движението.

Крумовград1

Видяхме силата на нашия род, подчерта той, визирайки мащабната дарителска кампания, организирана от ДПС в подкрепа на турския народ след опустошителните земетресения. В нея се включиха всички български граждани без оглед на партийна, етническа и верска принадлежност.

Крумовград2

Ние проявихме милосърдие, състрадание съчувствие към съседите, защото бяха в кризисна ситуация, каза Карадайъ. И направи аналогия с множеството кризи у нас, като подчерта, че кризата на кризите е политическата. Без да намерим изход от нея, няма как да преодолеем останалите, заяви Карадайъ.

Крумовград14

На политическия терен обаче има партии, които чертаят разделителни линии, противопоставят се едни на други, сеят омраза. По този начин няма как да преодолеем кризите. Затова отново сме на избори, категоричен бе лидерът на ДПС.

Крумовград15

Обиколихме страната и навсякъде хората едно и също ни повтарят - ДПС са най-разумните, най-отговорните, най-диалогичните, експертизата е при тях. Ако тези хора гласуват с разум, а не с предразсъдъци, то трябва да гласуват за нас, подчерта Карадайъ.

Крумовград19

Навсякъде хората казват, че там политиците си имат дневен ред, привнесен от Канада или някъде другаде, няма значение, важното е че не е дневният ред на хората. А дневният ред на хората са инфлацията, високите цени, несигурността на работните места, ниските доходи, посочи още Мустафа Карадайъ.

Крумовград6

Обедняхме, казват българите. Това е проблем на политиците. Защото в Европа, ако има инфлация, тя е 7-8%, а в България е 17%. За хранителните продукти стига дори 25-30%. Дневният ред на хората трябва да е дневен ред на парламента. Нужно е да бъдем така структурирани, че да сме част от мнозинството в Народното събрание, за да може дневният ред на НС да бъде този на хората, категоричен бе Карадайъ.

Крумовград7

Когато сме част от мнозинството, ще можем да решаваме проблемите на хората, подчерта той.

Той припомни, че когато през 2001 г. ДПС дойде на власт, икономиката беше разбита след приватизацията, а инфлацията бе огромна. Дългът беше 17, 5 милиарда. 2009, когато излизахме от властта, дългът беше само 1,5 милиарда. За 8 години власт сме върнали 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Във фискалния резерв имаше 8 милиарда лева. Но през 2009 г. дойде един, който каза, че коалиция е лоша дума. Управлява еднолично. Луксът на едноличното управление и раздаването на пари от джипката ни струва 20 милиарда нов дълг, каза Карадайъ.

После дойдоха онези, които се самонарекоха „промяната“, а се оказаха промяна към по-лошо и към днешна дата дългът е вече 40 милиарда. Заложените параметри са по 15 милиарда дълг на година – толкова струва луксът едни да се наричат умни, красиви и промяна, заяви Мустафа Карадайъ.

Крумовград9

Изходът е ДПС, категоричен бе председателят на Движението. За да изведем страната от кризата са ни нужни инвестиции. Без популизъм, само с работа и с акъл, категоричен бе Карадайъ.

Повече от всякога България днес има нужда от разум, отговорност и диалог. Разум, за да сканираме, анализираме и оценим икономическите, политическите и социалните параметри на ситуацията, в която се намираме. Разум, за да намерим изход от тази ситуация. Отговорност - и лична, и колективна за своята съдба и бъдеще, но и за бъдещето на идните поколения, за бъдещето на нашата Родина. Трябва ни и колективна отговорност - и партийна, и парламентарна, за да поемем ангажимент, че ще изпълним решенията за изход от тази ситуация, за решаване на проблемите на хората. Това е и отговорността на политическите партии. Трябва ни и диалог, като начин за постигане на съгласие, обединение, съединение, заедност за намиране на устойчиви политически формули за решаване на проблемите на хората, каза Карадайъ.

Време е за ДПС. Време е за разум, отговорност и диалог, призова той.

Ада тепе5

Мустафа Карадайъ и екипът на Централния предизборен лъч посетиха Музея на златото в Крумовград, където са изложени уникалните археологически находки от Ада тепе - първият златен рудник в света.

Ада тепе3

За ДПС културно-историческото наследство в цялото му многообразие и пълнота трябва да бъде разкрито, съхранено и популяризирано, за да стане част от стратегията на общините за развитие на регионите и държавата, каза Карадайъ. И допълни: "Трябва да направим така, че културно-историческото наследство в неговата цялост и пълнота да служи и като основа за икономическо развитие и просперитет!".

Ада тепе4

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност