Атидже Вели в Хасково: Силно ДПС в парламента. Само експертите на Движението могат да извадят страната от кризата

Тук сме, за да ви чуем, за да говорим за проблемите ви. За да може, когато ДПС влезе в управлението, да получите решение на тези проблеми. Това заяви евродепутатът от ДПС Атидже Вели на предизборна среща в Хасково. В нея участваха председателят на Движението Мустафа Карадайъ, лидерът на Младежко ДПС Сезгин Мехмед, водач на Хасковската листа на партията и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Хасково5

От Видин до Хасково хората споделят един генерален проблем – прогресивното обеднявате, високата инфлация, доходите, които всеки ден стават все по-ниски и по-ниски, каза Вели.

ДПС винаги работи за решаване на проблемите на хората. Затова и България, и Хасково, и Европа имат нужда от силно ДПС. Има нужда от Движението за права и свободи в управлението, категорична бе тя.

Хасково9

Някои хора са много изненадани, че ДПС получава силна подкрепа от Европа. Получава я, защото е разумна, отговорна, диалогична, последователна и предвидима партия, каза Вели.

Тя специално се спря на проблемите на земеделските стопани. Те произвеждат продукцията си при високи разходи и я продават на несправедливи цени, заяви евродепутатът.

Днес някои хора, наши опоненти, открили, че земеделието можело да бъде приоритет и казват: „Има как“. Да, прави са – има как, но  не знаят как.  Защото още през 2016 година ДПС заяви като свои приоритети продоволствената сигурност и независимост земеделието, както и енергийната сигурност и независимост и ги отстоява до днес, категорична бе Вели. Тя даде и примери за това.

Хасково1

ДПС защити в Брюксел повече пари за малките земеделци. ДПС защити в Брюксел парите за тютюнопроизводителите, парите за животновъдите. Благодарение на ДПС малките общини в България отново ще се развиват, посочи Атидже Вели.

А същите хора, които казват „има как“, тепърва щели да правят всичко това приоритет. Къде бяхте 2 години, докато управлявахте? Брюксел каза, че България ще получи 16 млрд. лева за земеделие. Същите хора, които обясняват днес, че имало как, писаха Стратегическия план за земеделие за България. Проверете дали това, което говорят, че ще направят, са го направили, защото можеха да го направят – не са го направили, всеки може да го провери, заяви Вели.

Ние с моите колеги в Брюксел - г-жа Искра Михайлова и г-н Илхан Кючюк, гласувахме 750 млрд. евро подкрепа за малкия и средния бизнес. Стигнаха ли до Хасково? Няма ги, защото същите тези хора, които обясняват, че имало как, написаха План за възстановяване и устойчивост, за един олигарх. Тях не ги интересуват малките и средни предприятия, каза още евродепутатът от ДПС.

Вели припомни, че Брюксел предвиди за България 60 млрд. лева по различни оперативни програми. Те трябваше да са готови през 2020 година и да стартират от 2021 година. 60 млрд. лева инвестиции да помогнат на малкия и средния бизнес, на земеделците, на общините - за да заработи икономиката. Тези пари не са стигнали до България. Защо? Защото няма работещо правителство и единствените, които знаят как да се справят в тази ситуация са експертите на Движението за права и свободи, заяви Атидже Вели.

Затова в следващото НС ни трябва силно ДПС, защото само с участието на ДПС в управлението ще се решат кризите в България, подчерта Вели. И обобщи: „Вярвам, че  Хасково ще има най-малко трима народни представители в 49-ото НС.  Време е за разум!  Време е за отговорност! Време е за диалог! С номер 13!”.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност