Мустафа Карадайъ от Хасково: Политика се прави с разум, с акъл, с отговорност, с любов, а не с омраза

Понякога природните стихии и бедствия идват, за да ни покажат къде се намираме, кои сме, колко сме големи ние, хората. Но и Всевишният ни проверява, доколко ни е останало състрадание, съпричастност и милосърдие. Това заяви в Хасково лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. В предизборната среща участваха още евродепутатът Атидже Вели, председателят на Младежко ДПС Сезгин Мехмед, водач на Хасковската листа на Движението и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.

Хасково3

Последния месец показахме нашата сила - след опустошителното земетресение в Турция структурите на ДПС организираха мащабна дарителска кампания, в която се включиха всички български граждани без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност, припомни Карадайъ. И благодари на всички, особено на структурата в Хасково.

Хасково беше сборният пункт, разпределителният център, допълнително бих искал, да благодаря на  структурата, на младежката ни организация,на женските дружества, които работеха денонощно”, каза Карадайъ.

Хасково4

В кризисни времена можем да се обединим и да покажем силата си, подчерта Карадайъ. И заяви, че живеем в множество кризи, но кризата на кризите е политическата. Без изход от нея не може да се намери решение на нито една от останалите.

Политическата криза е продукт на омразата, разделението и противопоставянето, на лепенето на етикети  в нашата политика, посочи лидерът на ДПС.

На терена на политиката липсва диалог. Липсва съгласие, обединение, липсва любовта към хората. Докато политическите  партии се противопоставят  и се чудят как да оригиналничат в омразата си, забравят че ние сме там, за да може с любов да се грижим за решаването на проблемите на хората, категоричен бе Карадайъ.

Хасково5

Обикаляме градовете в България, за да чуем хората, за да чуем дневния ред на българите, техните проблеми.  В тези наши срещи идват хора, поздравяват ни, казват, че сме най-добрите. Споделят, че не са гласували за ДПС, но не се съмняват, че ще бъдем силната група в парламента. Те се обръщат към нас с думите: „Кажете и на нашите (не питаме кои са техните), че политика се прави с разум,  с акъл, с отговорност, с любов, а не с омраза. Експертите са при вас, професионализмът е при вас, разумът е при вас, диалогът е при вас! Да спрат да се мразят и противопоставят, сподели Карадайъ. И призова: Нека този път да гласуваме с разум, а не с предразсъдъци.

Хасково6

Като най-добрите сме ние, защо не гласуват за нас? Защо не гласуват за разумните, отговорните и диалогичните, за тези с експертизата? На тези избори очаквам разумът да надделее, а не предразсъдъците и емоциите, подчерта Карадайъ. И изброи причините да се гласува за ДПС.

ДПС е партията на любовта, каза Карадайъ и припомни, че през 1989 г. световни анализатори са очаквали междуетнически конфликт в България.

Излязохме 89-та година с мирните протести и ускорихме падането на комунистическия режим. След това нашият почетен председател д-р Ахмед Доган  със създаването на ДПС каза: „Не на реваншизма!“. И зададе посоката за развитие на България - българският етнически модел, философията на заедността, която е философията на ДПС за правене на политика. Различните да бъдем заедно и всеки  да бъде горд и достоен със своята идентичност, да отстоява своята идентичност. Ако има нужда, да му помагаме, за да може да съхрани своята идентичност и да бъдем пак заедно в нашата Родина България, категоричен бе Карадайъ. 

Той посочи, че от Видин до Хасково Централният предизборен лъч на ДПС обръща специално внимание на съхранението и развитието на културно-историческото наследство. Богатото културно-историческо наследство на България в цялото му многообразие трябва да бъде проучено, разкрито и съхранено, за да служи за основа за икономическо развитие и просперитет на регионите. Ние, ДПС, го правим, нашите структури са ангажирани с темата, кметовете ни също, посочи Карадайъ.

Защото ние, ДПС, сме голям и силен род. Ние сме кръвна група ДПС+, заяви лидерът на партията.

13 години се нагледахме на едноличното управление на ГЕРБ и Борисов. След това на едни, които се самонарекоха „промяна”, но се оказаха промяна към по-лошо. Народът вече не дава цялата власт на една партия. Казва: „Отивайте да се разберете в диалог да правите правителство, което да решава нашите проблеми и взаимно да се контролирате.”, обясни ситуацията Карадайъ.

Той припомни, че когато през 2001 г. ДПС дойде на власт, икономиката беше разбита след приватизацията, а инфлацията бе огромна. Дългът беше 17, 5 милиарда. 2009, когато излизахме от властта, дългът беше само 1,5 милиарда. За 8 години власт сме върнали 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Във фискалния резерв имаше 8 милиарда лева. След лукса от едноличното, самостоятелно управление на ГЕРБ, през 2020 г. дългът вече бе над 21,5 милиарда. После дойдоха онези, които се самонарекоха „промяната“ и към днешна дата дългът е 40 милиарда. Заложените параметри са по 15 милиарда дълг на година – толкова струва луксът едни да се наричат умни, красиви и промяна, заяви Мустафа Карадайъ. И отсече: „Времето на експериментите приключи!”.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност