57new

Мустафа Карадайъ от Асеновград: Сетиха се сега опонентите за подкрепа на земеделците. За ДПС продоволствената сигурност е приоритет вече 7 години

Реализирана ли е дори стотинка от Плана за възстановяване и развитие, от оперативните програми? Не. Това е проблем на системата, означава, че тази система не функционира. Това заяви председателят на ДПС на предизборна среща в Асеновград. В нея участваха водачът на листата на ДПС за Пловдив-област Рамадан Аталай, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, както и социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Асеновград2

Карадайъ припомни, че това са пари от Брюксел, за да може да се възстанови икономиката след Ковид-кризата. Това са предимно средства за малкия бизнес - за да не фалират, да задържат работни места.

Трябваше да разработим програмите още през 2020 година, когато настоявахме за експертен кабинет, но ГЕРБ от инат отказаха, заяви Карадайъ. След като дойде промяната, която всъщност се оказа промяна към по-лошо, а три години по-късно тези европейски инструменти не работят, сега същите тези се сетиха да говорят, че щели да правят планове за малките земеделци, за малкия бизнес, за изхранването, заяви лидерът на ДПС.

Асеновград3

Той подчерта, че това е записано в програмата на ДПС отпреди 7 години.

През 2016 година на Националната ни Конференция, а след това и през 2017 година, веднага след изборите, изведохме като приоритет зелена икономика и поставихме за цел продоволствена и енергийна сигурност и независимост на държавата, заяви Карадайъ.

Той припомни още, че от Плана за възстановяване и устойчивост са били махнали половин милиард лева за напоителните системи, за хидромелиорация. Вместо тях бяха заложени батерии. Защо? Защото при нас не се прави План за възстановяване, за да се подпомага малкият и средният бизнес, а за един олигарх. Това им е отношението към дневния ред на хората, а сега са се сетили, че трябва да решават проблемите на хората, каза Карадайъ.

Той заяви още, че хората в цяла България искат задача на задачите за новия кабинет да бъде спиране на обедняването.

Време е ДПС да е част от управлението, за да спрем обедняването и да има инвестиции, категоричен е Карадайъ.

Той подчерта, че в трудни и кризисни времена се вижда силата на ДПС. Ние правим политика с разум, отговорност, в диалог и с любов към хората. Винаги е било така, защото любовта е в основата във философията за правене на политика на Движението за права и свободи, обясни председателят на ДПС.

Още при създаването на ДПС почетният председател д-р Ахмед Доган каза „не на реваншизма“. Той зададе модела – българския етнически модел, в чиято основа стои философията на заедността, която се базира на любовта към хората, към различните. Моделът на заедността – различните да бъдем заедно. Всеки един от нас да отстоява своето различие, своята идентичност и да е горд със своето различие, със своята идентичност. Ако е необходимо да помагаме на различния, да отстоява своята идентичност и да бъдем заедно и заедно да градим общото ни бъдеще в нашата родина България, заяви Карадайъ.

Времето е депесарско, време е за обединение, за разум, за отговорност, за диалог. Време е България с нови сили да тръгне в полето на инвестициите, да се развиваме – ускорено и догонващо, за да достигнем средните европейски стандарти на живот, добави председателят на ДПС.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност