Мустафа Карадайъ в Пловдив: В тежки времена ДПС показва силата си и обединява

Ние различните сме заедно и сме обединени. Д-р Ахмед Доган зададе посоката на България с българския етнически модел и с философията на ДПС за заедността. Различните да бъдем заедно и всеки да е горд и достоен със своето различие, със своята идентичност. Всеки да отстоява своята идентичност, ако е необходимо да помагаме на различния да отстоява своята идентичност. Но заедно да градим общото ни бъдеще в нашата Родина. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Пловдив. В нея участваха евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, социалният експерт д-р Хасан Адемов и водачите на листи за Пловдив и Пловдив-област - Танер Али и  Рамадан Аталай.

Пловдив2

Ние сме от един род с една кръвна група ДПС+.Ние сме съпричастни към другите. Последния месец показахме нашата сила - след опустошителното земетресение в Турция структурите на ДПС организираха мащабна дарителска кампания, в която се включиха всички български граждани без оглед на партийна, етническа или религиозна принадлежност, припомни Карадайъ. И благодари на всички.

Пловдив3

В тежки времена успяваме да се обединим и да покажем нашата сила, каза лидерът на ДПС. И подчерта, че кризите в България са много – икономическа, социална, здравна, енергийна. Но кризата на кризите е политическата.

Пловдив4

За пети път отиваме на избори. Разделителните линии, противопоставянето, омразата, водят до това да се ходи от избори на избори, а в Народното събрание да няма диалог, каза Карадайъ.

Пловдив7

Структурата на 49-ото НС ще бъде сходна с предишния парламент. Защото българския народ е мъдър. Гласувайки той казва: „Бактън от еднолични и еднопартийни управления.”. 13 години се нагледахме на едноличното управление на ГЕРБ и Борисов. Народът вече не дава цялата власт на една партия. Казва: „Отивайте да се разберете в диалог да правите правителство, което да решава нашите проблеми и взаимно да се контролирате.”, обясни ситуацията Карадайъ.

Пловдив10

Дойдоха едни шмекери, които щели да променят модела ГЕРБ, и които казват, че ще ходим на избори, докато те нямат самостоятелно мнозинство. Та нали точно това е моделът ГЕРБ?! За тях моделът е „Стани да седна“,  моделът да е същият. Те казват, че са промяната, но преди 13 години и Борисов казваше, че е промяната, заяви Карадайъ.

Той припомни, че когато през 2001 г. ДПС дойде на власт, икономиката беше разбита след приватизацията, а инфлацията бе огромна. Дългът беше 17, 5 милиарда. 2009, когато излизахме от властта, дългът беше само 1,5 милиарда. За 8 години власт сме върнали 16 милиарда дълг - по 2 милиарда на година. Във фискалния резерв имаше 8 милиарда лева. След лукса от едноличното, самостоятелно управление на ГЕРБ, през 2020 г. дългът вече бе над 21,5 милиард. После дойдоха едни, които се самонарекоха „промяната“ и към днешна дата дългът е 40 милиарда. Заложените параметри са по 15 милиарда дълг на година – толкова струва луксът едни да се наричат умни, красиви и промяна, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Основният проблем е, че обедняхме прогресивно и задачата на задачите е да спрем да обедняваме. Имало как, твърдят тези, които доказаха, че не знаят как. Защото стоят в Брюксел 60 милиарда лева, заделени за България, но да сте видели някакъв ефект?! План за възстановяване и устойчивост няма, оперативни програми няма, Стратегическият план за земеделието буксува. Трябваше да бъдат разписани през 2020 г. когато ГЕРБ управляваха. Но те режеха лентички от евросредствата, заяви Карадайъ.

Пловдив11

През 2007 г., когато участвахме във властта, разписахме и договорихме програмите, за да може след това Бойко Борисов да реже лентички.  2013 трябваше да се разпишат програмите за следващия период. Но Борисов хвърли оставка. Тогава ДПС дойде на  власт  с правителството на Орешарски и разписа оперативните програми за новия програмен период, припомни лидерът на ДПС.

За третия период видяхме, че няма нищо и ДПС предложи да се направи експертен кабинет с експертите, които отговарят за програмите и всички парламентарно представени партии да участваме в писането на Плана за възстановяване и устойчивост,за да е готов до края на 2020 г. След Ковид българската икономика, малките и средни предприятия имаха нужда от подпомагане, за да не фалират и да не закриват работни места. Сега сме 2023 г. все още  няма една стотинка от ПВУ, каза Карадайъ.

Дневният ред на хората трябва да е дневен ред на политиците. Имаше в предварителния  ПВУ над половин милиард евро за напоителни системи, дойдоха и го зачертаха, за да сложат на тяхно място едни батерии. План за възстановяване за един олигарх, а не за малките и средни предприятия, за земеделците, които имат нужда от напояване, подчерта Карадайъ.

След спиране на обедняването трябва да поставим задачата да достигнем средния европейски стандарт на живот. С разум има как, заяви лидерът на ДПС. И обясни: „За това ние казваме разум - за сканиране, за анализ, за оценка на икономическата и социална ситуация, в която се намираме. Разум за намиране на решение за изход от тази ситуация. Отговорност – лична, обща и колективна, и партийна и парламентарна, за поемане на ангажимент тези решения да бъдат изпълнени в реалния живот на хората.  Това е основната дейност на партиите. Нужен ни е и диалог, не само като съгласие и обединение, съединение, заедност. Диалог, чрез който да се намират устойчиви политически формули за решаване на проблемите на хората и държавата.”.

Време е за отговорност и диалог! Време е да се решават проблемите на хората. Време е дневният ред на хората  да бъде  дневният ред на политиците. Време е да участваме в мнозинството, което ще излъчи редовно правителство, което да решава проблемите на хората, обобщи Мустафа Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност