Танер Али в Пловдив: Да направим политика, която ще върне младите от чужбина

Пети пореден път в рамките на две години отиваме на избори, пагубно е за държавата. Показва колко дълбока е политическата криза. Това заяви водачът на листата на ДПС за Пловдив Танер Али на предизборна среща в града под тепетата. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, социалният експерт д-р Хасан Адемов.

Пловдив5

Танер Али отчете, че ДПС в Пловдив вече има женска организация, младежка структура, академична общност.

С Движението за права и свободи вярвам, че ще има правителство след изборите, каза Али.

Пловдив1

Той обори два мита за Пловдив. Първият е, че това е град без омраза и разделение на хората. Това не е така. Все още има граждани, успешни в личния си бизнес, които, ако кандидатстват, не ги приемат на друга работна длъжност, поради това, че се казват Хасан или Мехмед. Това го няма никъде в Европа и в света, каза Танер Али. И призова: „Трябва да преодолеем тази бариера, да мислим за бъдещето, а не да се връщаме назад към противопоставянето. Не трябва да има разделение между хората.”.

Пловдив3

Втората легенда, която се разпространява от политическите опоненти на ДПС, е че хората в махалите са потенциални гласоподаватели на Движението.

Пловдив4

При последното преброяване се оказа, че 70% от населението от махалите вече е чужбина – Германия, Белгия, Австрия. В район Източен от 70 хил. души са останали 22 хил. В Столипиново реално има 12 200 души, легенда е, че са 50 хиляди, обясни Танер Али.

Пловдив8

Тези хора са напуснали България не от хубаво, а от недоимък. Трябва да направим такава политика, че да върнем тези млади хора, за да помогнат на икономиката в Пловдив и в България, посочи Али.

Пловдив10

И заяви: „Ние знаем как да го направим, защото вече сме го правили, когато бяхме в управлението”.

Пловдив11

Успех с номер 13, призова Танер Али.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност