Мустафа Карадайъ на среща с младите: Приоритет за ДПС е качеството на образованието, за да подготвим кадри за новите професии

Приоритет на ДПС е качеството на образованието. Трябва да подготвим младите хора за новите професии. Това заяви председателят на ДПС на среща с младежи в Стара Загора заедно с заместник-председателя на партията и водач на листата за Града на липите Халил Летифов.

Младежи1

В новото време една част от професиите няма да ги има, но ще има нови и вие трябва да сте подготвени за тях. Затова е ключов въпросът с качеството на образованието.  Вие, младите, сте хората, които трябва да направите България атрактивно място за живеене. Трябва да сте най- подготвени с новите професии не само на пазара на ЕС, но и на световния, добави Карадайъ.

Младежи3

Според него въпросът с реализацията на младите хора е пряко свързан с икономическото развитие на страната. Ускореното и догонващо икономическо развитие ще ни даде възможност да стигнем до средните европейски стандарти на живот. Това е генералната задача, по която ще работим веднага след като спрем обедняването, заяви Карадайъ. Той допълни, че това ще стане с разум, отговорност и диалог.

Младежи4

ДПС трябва да участва във властта, за да не изпуснем и следващите европейски програми, така както се случва и с Плана за възстановяване и устойчивост, и с оперативните програми, по които има нула реализация. Вярвам, че вие ще направите така, че ДПС да е част от мнозинството, за да помогнем на Родината да не затъва, а да се развива ускорено. Да не се налага младите хора да търсят препитание другаде. Не трябва никой да спира младите хора да ходят по света, да се развиват, да се образоват, да учат, да придобиват нови професии, но те трябва и да искат да се върнат и да реализират наученото тук, в България, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Младежи5

Младежи6

Младежи7

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност