Хасан Адемов в Казанлък: Новите пенсии се плащат от заеми. Пенсионерите не знаят, че внуците ще плащат за радостта на дядо си

Опонентите ни докараха нещата дотам, че без  ДПС няма как да се състави както мнозинство, така и правителство. Без ДПС не може, заяви експертът по социална политика д-р Хасан Адемов на предизборна среща в Казанлък. На нея участваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на партията и водач на листата за Стара Загора Халил Летифов, както и евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели.

Казанлък3

Българският избирател е мъдър, той казва много прости неща -  не може никой да управлява сам. Но ние в една и съща мотика се спъваме, като продължаваме да чертаем линии. Това е абсолютно отрицание на това, което хората искат от нас, добави Адемов.

Казанлък4

Той упрекна опонентите, че искат да управляват еднолично, а не както навсякъде в Европа – в коалиция. Заяви също, че призивите на опонентите - ако нямат 121 депутати, отиваме отново на избори, означават, че ще изхарчим още 100 милиона, вместо парите да бъдат дадени за развитието на област Стара Загора.

Коалиционно управление означава взаимен контрол. Няма обаче друга партия освен ДПС, която да има тази коалиционна култура, категоричен бе Адемов.  Той припомни, че когато ДПС беше мандатоносител, беше направен кабинет. Затова и сега надеждите са отправени към ДПС, заяви Адемов.

Той заяви още, че при обиколките на предизборния лъч всички хора се оплакват, че обедняват. Интересуват се от инфлацията, доходите, работните места, но това не е дневният ред на политиците. Затова ние казваме – ще вкараме проблемите на хората в новия парламент, обясни Адемов.

Преизчисляването на пенсиите струваше 4,5 милиарда лева. 1/ 3 получиха увеличението, а другите продължават да чакат. Пенсионерите се радват, че пенсията е увеличена с 20 лева или с 50 лева, но лошото е, че те се плащат със заеми на държавата. Възрастните хора не знаят, че внуците ще плащат радостта на дядо си, заяви Адемов.

Големият проблем – обедняването, може да се реши само с инвестиции. Не може да стане с таван на цените, това е антипазарна мярка. Не можеш да излъжеш пазара, да натискаш големите продавачи, категоричен е Адемов.

Той добави, че само с икономически растеж и инвестиции може  да се повиши покупателната способност и доходите. Тогава ще има постъпления в пенсионната система, а не парите да идват от нови дългове, обясни експертът по социална политика.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност