Сезгин Мехмед: ДПС ще постави проблемите на младите хора в дневния ред на 49-ото Народно събрание

ДПС работи за това дневният ред на хората да стане дневен ред на Народното събрание и това е едно от най-важните послания на предизборната ни кампания. В нашата програма един от основните приоритети е свързан с решаването на проблемите на младите хора.  Бъдещето е на технологиите и на изкуствения интелект. Много от така наречените механични професии ще изчезнат и младите хора трябва да бъдат насочвани към друг тип отношения на пазара на труда. Това заяви председателят на Младежкото ДПС  Сезгин Мехмед в предаването "Беновска пита – К2“.

Той беше категоричен, че в последно време политиките не отговарят на дневния ред на българските избиратели и граждани.

От гледна точка на днешното управление онова, с което ДПС ще надгради, е да осигури стабилност. Инвестициите са възможни тогава, когато в една държава има политическа стабилност. Мотото на кампанията ни е „Разум, отговорност, диалог“. Това, което ДПС може да гарантира, е на базата на диалог, отговорност и разум да се постигне тази политическа стабилност, в която инвеститорите да чувстват гаранция за техните инвестиции, твърди Сезгин Мехмед.

Той заяви, че е крайно време България да има редовно правителство, което да заложи в основата си политиките, които да изведат държавата от тежката икономическа криза.

Поредните предсрочни парламентарни избори можеха да бъдат спестени на българските граждани, ако имаше диалог в предишното Народно събрание. Най-важното е да спрем прогресивното обедняване, да спрем галопиращата инфлация. Това може да стане само със сериозни инвестиции, които да изведат страната ни от кризите, каза още Сезгин Мехмед.

Той припомни, че най-голямата от кризите е политическата.

ДПС се доказа като най-диалогичната партия. Ние трябва да сме част от мнозинството, което ще излъчи редовен кабинет. ДПС е единствената, представена в парламента партия, която в сходна ситуация се е справяла с инфлацията и бедността. Ние знаем как и можем да преодоляваме кризи, заяви още председателят на Младежкото ДПС.

Той прогнозира, че ДПС ще увеличи резултата си на предстоящите избори, защото никога не е губило връзка с избирателите.

Проблемът, който виждаме навсякъде в страната по време на обиколката на предизборния лъч, е бягството на младите хора, особено от по-малките общини. Липсата на работни места, на сигурност за бъдещето кара младите да търсят своето развитие в областните градове, а все по-често и в чужбина. Затова в основата на регионалните политики, които ще облечем в регионални планове за развитие, ние поставяме младите хора и възможностите за развитието им в техните родни места, каза още Сезгин.

Избиратели, които традиционно не гласуват за нас, сега споделят, че единствената партия, която е способна да ни изведе от сегашните кризи, е ДПС. Очакваме да увеличим подкрепата си от страна на българските избиратели извън твърдото ядро на ДПС, каза Сезгин Мехмед.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност