Мустафа Карадайъ: Политическата криза е най-голямата. Да се обединим, за има стабилно мнозинство в НС и кабинет, който да решава проблемите на хората

Тези избори са най-важните в този период, защото сме в каскада от кризи, най-голяма от които е политическата.  Разрешаването на политическата криза означава да има стабилно мнозинство в Народното събрание, което да се ангажира с проблемите на хората. Това мнозинство да излъчи редовен кабинет, който да решава проблемите на хората и да преодолява кризите.

Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ по време на онлайн среща с избиратели в чужбина. В нея участваха още евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели и социалният експерт д-р Хасан Адемов. Организатор и модератор на разговора бе лидерът на европейските либерали и евродепутат от ДПС Илхан Кючюк.

Ако ние имаме силна парламентарна група и нещата зависят от нас, безспорно ще има правителство в България, категоричен бе лидерът на Движението.

Онлайн среща2

Българските избиратели произвеждат една и съща структура на Народното събрание, която предпоставя диалог и коалиционно управление, а не самостоятелна и еднолична власт. Големият проблем в България е липсата на диалог. 13 години си позволихме лукса да гледаме едноличното управление на Бойко Борисов, което по свой си начин направи така, че от полето на политиката да излезе диалогът. После дойдоха едни хора, които казват, че ще променят модела Борисов, но в крайна сметка те също искат еднопартийно да управляват. Дори заявките са им такива, че трябва самите те да имат мнозинство в парламента, за да не зависят от никой друг, поясни Карадайъ.

Той обаче припомни на политиците, че в Европа почти всички страни се управляват в коалиции.

Колкото и на нашите политици да им се иска да управляват еднолично и еднопартийно, това няма как да стане, хората искат точно обратното. Те изпращат депутатите в Народното събрание, за да може в диалог, в координация и във взаимен контрол да решават проблемите на хората, заяви Карадайъ.

ДПС е ангажирана с проблемите на българи и с тяхното решаване и именно заради това ДПС трябва да бъде част от управлението на страната. За да се случи това, трябва да имаме много хубав резултат. Ще бъдем заедно в коалиция, въпросът е да бъдем в такава коалиция, че да решаваме проблемите на хората, добави лидерът на ДПС.

Той припомни и формулата на ДПС – на съгласие и на обединение.

В ДПС няма проблем от различията, за нас различията са богатство. И всеки един различен, отстоявайки своята идентичност, да бъдем заедно и да градим общото ни бъдеще, заяви Карадайъ и добави: „От тази гледна точка трябва да погледнем към следващата  власт - когато има разделение, ограничение и противопоставяне, няма просперитет. Затова трябва да се обединим и да решаваме проблемите“.

Той благодари на всички българи, които са участвали в дарителската кампания в помощ на бедстващите хора в Турция след опустошителното земетресение, организирана от ДПС.

Показахме, че в трудни времена можем да бъдем заедно. Но нека да не чакаме кризи, за да се обединяваме. Нека да се обединим сега и преди изборите, каза Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност