57new

Севим Али в Руен: ДПС издейства безплатни учебници, подкрепи репресираните, промени минималната заплата

ДПС успя да извоюва за всички тези, които бяха репресирани, които лежаха в затворите в името на своето име, в името на демокрацията на България, тези периоди да се зачитат за действителен осигурителен стаж. Това се случи през краткия живот на 48-ото Народно събрание, заяви водачът на листата на ДПС в Бургас Севим Али на предизборна среща в Руен.

Руен13

На нея присъстваха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, както и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.

ДПС издейства и за всички тези, които са били войници и се пенсионират при т.нар. трудов стаж, казармата да се зачита за действителен стаж, припомни той.

Руен1

Благодарение на ДПС всички учебници ще бъдат безплатни. Учебниците по майчин език, на турски език, оттук насетне отново ще бъдат ангажимент на Движението за права и свободи, добави Али.

Руен3

Минималната работна заплата да бъде 50% от средната брутна работна заплата за страната - това го направи Движението за права и свободи. Благодарение на този автоматичен механизъм оттук нататък тя няма да се променя чрез постановление на Министерски съвет всяка година, каза още Севим Али.

Заставаме пред вас с ясното съзнание, за отговорността, която поемаме, че в 49-ото НС ДПС ще бъде част от управляващото мнозинство, за да има разум, отговорност и диалог. Когато ДПС е силно и обединено, това означава – права, свободи за всички български граждани, каза още водачът на листата на ДПС в Бургас.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност