Мустафа Карадайъ в Айтос: Договориха милиарди от Европа, а нито лев не е стигнал до хората и малкия бизнес

Бяха договорени и Планът за възстановяване и устойчивост, и Стратегическия план за управление, и оперативните програми, но нито лев от тези милиарди не е стигнал до хората, до малкия и среден бизнес. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Айтос. На нея присъстваха евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, експертът по социална политика д-р Хасан Адемов и водачът на Бургаската листа Севим Али.

Айтос5

Вместо да запази работните места, малките и средни предприятия, Планът за възстановяване беше променян непрекъснато, за да стане план за устойчивост на един олигарх. Никой представител на малкия и среден бизнес не е получил средства от 60-те милиарда, разпределени в пет оперативни програми, добави председателят на ДПС.

Айтос6

Той подчерта, че основна задача е всички възможни инвестиции по Плана за възстановяване и устойчивост е да достигнат до българските граждани, до малкия и среден бизнес, до строителите, до транспортните фирми, до търговските фирми, до туристическия бранш, до услугите. Защото целта на този план е да се подкрепи малкия и среден бизнес. Ние го знаем и можем да го направим, категоричен е Карадайъ.

Айтос7

Той припомни, че именно ДПС договори програмите за първия програмен период, за да има кой след това да реже лентички. ДПС написа и програмите за втория програмен период, да ги реализира отново ГЕРБ, но когато те трябваше да ги напишат – не можаха, припомни Карадайъ.

Айтос9

Генералната задача сега е да спрем прогресивното обедняване – и на хората, и на държавата. Това обаче може да стане само с инвестиции. Чрез тях се преодолява инфлацията и се вдига жизнения стандарт, каза Карадайъ.

Той припомни, че докато ДПС е било на власт те са стигали до 13 милиарда годишно.

Айтос10

Сега ни е нужен разум, за да сканираме, анализираме и оценим параметрите на икономическата, социалната и политическата ситуация, за да намерим правилните решения и да ги реализираме в реалния живот, като чрез диалог да намираме устойчивите политически формули за изход от кризата, заяви още Карадайъ.

Айтос11

Той добави, че ДПС трябва да е част от мнозинството, което да излъчи кабинет, който да решава проблемите на хората.

Айтос12

По-рано през деня Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова и екипът на Централния предизборен лъч посетиха Архитектурно-етнографски комплекс "Генгер"  в Айтос. Той представя действаща на открито етнографска експозиция с най-типичните за Айтоския край народни художествени занаяти, където всички гости, било то от България или от чужбина, се радват на истинското българско гостоприемство. В комплекса е изградена алея на старите айтоски занаяти с работилници, построени във възрожденски стил.

Айтос13

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност