Д-р Хасан Адемов в Айтос: Само ДПС има коалиционна култура

Дневният ред на хората са високите цени и невижданата инфлация – два пъти по-голяма, отколкото в ЕС. Казват, че инфлацията е привнесена в България. Но у нас тя е много по-голяма - заради грешни решения и заради липсата на политически решения. Това каза социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов на предизборна среща в Айтос. На нея присъстваха лидерът Мустафа Карадайъ, водачът на Бургаската листа Севим Али и евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева - Вели.

Д-р Адемов подчерта, че единствено ДПС знае как се сваля инфлация, защото партията вече го е правила, когато бе в управлението на страната в периода 2001-2009 година.

4 мандата не може да се състави правителство. През 2005 година ДПС беше мандатоносител и за 5 минути се състави правителство, припомни Хасан Адемов.

Не могат, защото не разчитат правилно, какво казва избирателят. А той е мъдър и подчертава много ясно: „Самостоятелно не може да управлявате!“, посочи още Адемов.

„Промяната” отхвърлят режима на ГЕРБ, но искат същото – 121 депутати, за да управляват сами. В ЕС никъде няма еднолично управление, подчерта Хасан Адемов. И изтъкна, че единствено ДПС има коалиционна култура и знае как се управлява в коалиция.    

Служебният министър на финансите казва, че дефицитът е  близо 7%. Следващите години ще трябва по 15 милиарда външен дълг да се вземат, за да се върже бюджетът. Не казвам, че пенсионерите нямат право на достойни доходи, но това трябва да се направи умно, с експертиза, а не с популизъм, категоричен бе социалният експерт на ДПС.

Работещата икономика зависи от инвестиции, без пари няма икономика, без финансов ресурс няма как да има икономически растеж. Основният проблем са ниските доходи , несигурните работни места, очертават се фалити на фирми. Обедняхме. Трябват мерки срещу обедняването. Трябва дневният ред на хората да влезе в парламента, подчерта д-р Адемов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност