Атидже Вели в Айтос: ДПС в Брюксел защити повече пари за малките земеделци. Не стигат до България заради безотговорни политици

Проблемите в държавата са много. Проблемите на хората са много. Инфлацията галопира нагоре, доходите галoпирaт надолу. Тежестта от високите цени на храните в магазина я понасят и потребителите, и земеделците. Това заяви евродепутатът от ДПС Атидже Алиева-Вели на предизборна среща в Айтос. В нея участваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, евродепутатът Искра Михайлова, водачът на Бургаската листа Севим Али и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.

Айтос5

Земеделците казват: „Фалираме, защото продаваме продукцията си на ниска цена”. Потребителят казва: „Не мога да си купя, защото е много скъпо”, заяви Вели. И обясни на хората къде е помощта на Европа.

Европейският съюз задели за инвестиции в България 60 млрд. лева. Преди 5 месеца казахме, че те стоят на трупчета в Брюксел. За съжаление днес продължават да стоят, 60 млрд. които могат да помогнат на България да излезе от кризата, да заработи икономиката, земеделците да получават средства и да инвестират, малкият и средният бизнес да работи и полека лека да започнем да излизаме от кризата, подчерта Вели.

Защо не се случва? 16 млрд. лева за земеделие. Стигнаха ли пари до вас, земеделци?  Не стигнаха! Няма как и да стигнат, защото тези, които обясняват имало как, видяхме как го правят - безотговорно, неразумно, недиалогично. Стига вече, призова Атеджи Вели.

Направиха един Стратегически план за земеделие и така го разписаха, че земеделците сега ще получават по-ниски субсидии от предишния програмен период. Не ни трябват такива управляващи. ГЕРБ какво казват: управлявахме 12 години и днес, сега, ще искаме от Брюксел изравняване на плащанията на земеделците. Защо не го направихте 12 години, докато бяхте на власт, попита Вели.

ДПС в Брюксел успя да защити повече пари за малките земеделци – обвързаното подпомагане, помощта за тютюнопроизводителите, помощта за животновъдите. Сега ДПС трябва да бъде в работещо правителство, за да може всички тези средства да стигнат до и земеделците, и бизнеса,категорична бе тя.

Парите до малките общини и тях ги няма. Затова имаме нужда от силна парламентарна  група, за да може да се решават проблемите с диалог, с разум и с отговорност, обобщи евродепутатът от ДПС.

Защо Европа върви напред, въпреки кризите? Защото Европа е основана на модела на диалога и на компромиса, на разума. Ето този модел ДПС иска да бъде работещият модел на 49-ото Народно събрание. Аз вярвам, че с номер 13 ще подкрепите цялата листа и след 2 април всички тези можещи и знаещи кандидати ще ги видим в София, каза Вели.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност