Искра Михайлова: Трябва ни разумно, отговорно и диалогично правителство

На България й трябва парламент, трябва й разумно и отговорно мнозинство, което може да води диалог. Такова мнозинство може да излъчи разумно, отговорно и диалогично правителство. Това заяви евродепутатът Искра Михайлова на предизборна среща на ДПС във Варна. В нея взеха участие лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, експертът по социална политика д-р Хасан Адемов и водачът на листата Филиз Хюсменова.

Варна4

Следващата стъпка се казва инвестиции, защото с раздаването на помощи не става, сухите пари, раздадени на калпак, свършват. Инвестициите са спасението, ние сме го правили и знаем как и откъде, добави Михайлова.

Варна2

Тя припомни, че в края на миналата година служебен министър е обявил, че сме получили 1,2 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост, но после никой не е чул къде те били инвестирани. Нещо повече – говори се, че с тях се плащат пенсии.

Варна3

Първата задача на новото правителство, за което ние ще носим отговорност, е всички възможни инвестиции по Плана за възстановяване и устойчивост да достигнат до българските граждани, до малкия и среден бизнес, до строителите, до транспортните фирми, до търговските фирми, до туристическия бранш, до услугите. Защото целта на този план е да се подкрепи малкия и среден бизнес. Ние го знаем и ние ще го направим, за разлика от други, които не искат това да се случи, каза Искра Михайлова.

Варна9

Тя припомни също така как миналата година е имало информация, че са били договорени оперативните програми за 60 млрд. лева, но каза, че никой представител на малкия бизнес не е чул покана по тези програми. Ние искаме тези пари да бъдат инвестирани веднага в реалната икономика на България. Само така ние ще излезем от дъното на икономическата криза, категорична е Искра Михайлова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност