Мустафа Карадайъ от Варна: Само инвестиции ще спрат прогресивното обедняване. Докато беше в управлението, ДПС показа как

Задачите на задачите е как да спрем прогресивното обедняване на хората. Някои са доказали че не знаят как, но докато бяхме в управлението, ДПС е показа как – чрез инвестиции. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Варна, в която участваха още евродепутатът Искра Михайлова, експертът по социална политика д-р Хасан Адемов и водачът на листата Филиз Хюсменова.

Варна4

Обедняването не може да се пресече с раздаване. С раздаване няма как да стане. С раздаване се натрупва дълг, който ако тази ситуация продължава, ще расте с 15 милиарда на година. Няма как да стане и с раздаване от джипката, категоричен бе Карадайъ.

Варна12

Той припомни, че след голямото обедняване в края на 90-те години, по време на управлението на ДПС, държавата е връщала средно по 2 милиарда дълг годишно, а при ГЕРБ – той е растял с 2 милиарда на година. В края на 2020 години дългът бе 21,5 милиарда, а днес вече надхвърля 40 милиарда, уточни председателят на ДПС.

Варна11

Инвестициите стигаха 13 милиарда лева по време на управлението на ДПС, което даде възможност да се откриват работни места, да се вдигат доходите и хората да живеят по-добре, припомни Карадайъ. Той заяви, че сега, при срещите си в цяла Северна България – от Видин до Варна, навсякъде хората са се оплаквали, че прогресивно обедняват.

Варна10

Всеки знае, че голяма част от инвестициите идват от евросредствата, които липсват, заяви председателят на ДПС и обясни причината.

Още преди три години поискахме да се състави експертно правителство, така че всички специалисти по европейските програми от политическите сили в тогавашния парламент да се включат в написването на Плана за възстановяване и устойчивост, и оперативните програми. От инат тогава ГЕРБ не се съгласи, а после дойдоха случайните минувачи, които направиха Плана за един олигарх. Докато Европейския създаде този инструмент за запазване на работни места и малките, и средните фирми, в България Планът за възстановяване и устойчивост бе написан, за да се запази един олигарх. Затова и няма инвестиции, обясни Карадайъ.

Варна2

Нещата сега трябва да се върнат в нормалността, всички заедно трябва да спрем прогресивното обедняване, а веднага след това трябва да си поставим за цел – достигане на средните европейски стандарти на живот у нас. Това ще стане с ДПС, категоричен бе Карадайъ.

Той припомни, че мотото на кампанията е "Разум, Отговорност, Диалог!". Трябва ни разум, за да оценим параметрите на ситуацията и да намерим изход от нея, отговорност – за да реализираме решенията в реалния живот и диалог, за да намерим политическата формула за решаване на проблемите на хората и държавата, заяви Карадайъ.

Всички ние сме от една кръвна група – ДПС. Всички ние сме голям, силен род, депесарски, който обединява, а не разделя, който показва силата за преодоляване на препятствията, за съпричастност и милосърдие, добави лидерът на ДПС и благодари на структурите за организираната мащабна дарителска кампания в подкрепа на опустошителното земетресение.

Дарители бяха всички български граждани, поклон пред тях, заяви още Карадайъ.

 

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност