Мустафа Карадайъ в Силистра: Бактън от еднолично управление! Време е за промяна на промяната

12 години ГЕРБ еднолично управляваха държавата като създадоха средата и условията да дойдат едни умни и красиви. Те пък направиха промяна, която доведе до това, че от лошото еднолично управление на ГЕРБ да отидем към нещо още по-лошо. Дипломите от Харвард не могат да компенсират базови дефицити. Обвиняваха ГЕРБ за едноличното управление, но и те го правеха. Философията им беше „стани - да седна“, а това не е нито промяна, нито реформа. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Силистра. В нея участваха евродепутатът Искра Михайлова, водачът на листата доц. д-р Джевдет Чакъров и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.

Силистра1

Няма как еднопартийната власт да се случи отново. 4 пъти хората излязоха да гласуват и казаха: Стига еднолично управление. Бактън, заяви Карадайъ и добави: Дойде време за промяна на промяната.     

Силистра8

Лидерът на ДПС даде пример с управлението на дълга на държавата като припомни, че когато ДПС е било на власт по 2 милиарда от задълженията на страната са се стопявали на година. Когато е управлявало ГЕРБ - натрупани са 20 милиарда, а след идването на Промяната  – още толкова. Дългът вече е над 40 милиарда лева и ако продължаваме така, годишно той ще нараства с 15 милиарда, заяви Карадайъ.

Силистра2

Явно това е промяната - има как да нараства, каза Карадайъ и добави: Те направиха така, че онова, лошото, в сравнителен план да кажем, че е добре. Истината е – не, не е добро, категоричен бе лидерът на ДПС.

Той даде пример и с инвестициите като припомни, че още през 2020 година ДПС настоя да се излъчи експертен кабинет, който да подготви Плана за възстановяване и устойчивост и да напише оперативните програми.

Силистра7

ГЕРБ обаче не ги написаха, а оставиха да се пишат от този, който спечели изборите. Три години по-късно нямаме оперативни програми, 5 пъти се промени ПВУ и в крайна сметка в Брюксел има план, който да обслужва един олигарх, а не хората и проблемите, подчерта Карадайъ.

Главната ни цел сега е спрем това прогресивно обедняване като вкараме дневния ред на хората в Народното събрание.

Няма как да имаме Златна Добруджа и в същото време да сме най-бедната страна в ЕС. Някъде нещо е сгрешено и това е в политиката и в начина на функциониране на икономиката, заяви още лидерът на ДПС.

Имаме нужда от разум, с който да сканираме, анализираме и оценим икономическата, социална и политическа ситуация в страната и да намерим решенията за изход от кризата. От отговорност, за да поемем ангажимент за реализиране на решенията и от диалог, за да формулираме устойчивата политическа формула за актуалните проблеми на хората и държавата. Това с еднопартийно управление няма как да стане, обобщи Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност