Мустафа Карадайъ с два приоритета – спиране на обедняването и достигане на средните европейски доходи

Два големи приоритета за държавата изведе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ - спиране на обедняването и достигане на средните европейски доходи. Първата цел е спиране на обедняването, заяви той на предизборна среща в Две могили Русенско. В нея участваха още евродепутатът Искра Михайлова, водачът на Русенската листа Ализан Яхова и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.

Две могили1

Мустафа Карадайъ благодари на хилядите дарители, които показаха съпричастност и милосърдие към бедстващите хора в Турция след опустошителното земетресение.

Две могили3

„Природната стихия идва понякога да ни напомни, колко малки сме пред природата. Но и да ни постави пред изпитание, доколко знаем и можем да покажем силата си за обединение. Благодаря на структурите, който организираха мащабна дарителска кампания в помощ на Турция. Дарители обаче са всички български граждани, независимо от тяхната етническа и религиозна принадлежност, поклон пред всички тях”, заяви Карадайъ.

Две могили2

Той бе категоричен, че по същия начин трябва да се намери обща сила за обединение и извеждане на страната от кризите и най-вече от политическата.

Но това няма да стане с налагане на хората на чужди за тях теми като дневен ред. Те искат дневният ред на НС да е техният дневен ред. И в парламента да има стабилно мнозинство, които да излъчи редовен кабинет, който да реши проблемите им, категоричен бе Карадайъ.

Две могили8

Нека от Русе да изпратим двама народни представители, които да решават нашите проблеми. Ако това стане, депутатите на ДПС в 49-ото НС ще бъдат 49. И така ще бъдем част от мнозинството на Народното събрание и ще можем да направим дневния ред на хората дневен ред на парламента, подчерта лидерът на ДПС.

Ние знаем, че основният проблем на хората е обедняването, каза Карадайъ. И припомни, че дългът на държавата днес е 40 милиарда.

Две могили9

Ето това трябва обедняване трябва да спрем. Но това може да го направи само депесарският РОД. Като спрем обедняването, трябва да си поставим ясни цели и хоризонт – да достигнем средно европейските стандарти на живот. Но първо трябва да спрем обедняването, подчерта Мустафа Карадайъ.

И посочи, че това става с разум, „за да можем да сканираме и анализираме параметрите на политическата, социалната, икономическата криза в страната и да намерим решения за изход от ситуацията”..

Това не става с противопоставяне, омраза и разделение, с арогантност и лъжи, а става с акъл. Имаме нужда от отговорност - лична и колективна,  от отговорност за  бъдещето на нашите деца, но и от отговорност за своята съдба и тази на нашата Родина, както и от колективна и партийна, и парламентарна отговорност, за да поемем ангажименти за реализирането на решенията в решаването на преодоляването на кризите, каза Карадайъ.

Той посочи, че е нужен диалог за намиране на съгласие, за обединение, за заедност. Необходим ни е диалог за намиране на устойчиви политически формули за решаване на актуалните проблеми на хората и държавата, каза лидерът на Движението.

Време е за ДПС. Време е за разум. Време е за диалог. Време е за отговорност. Време е за решаване на проблемите на хората, обобщи Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност