57new

Валентин Тончев: С разум, отговорност и диалог ще спрем бедността

Целите, към които се стремим, са разум, отговорност, диалог за справяне с бедността. Политическите партии яхват вълната на популизма, защото проявяват политическа импотентност. Не могат да предложат ясни решения за развитие на страната. Хората се притесняват за сигурността си на работното място, както и за цената на живота, а не дали ще преместим даден паметник. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов” по Нова тв водачът на листата на ДПС в 23 МИР в София Валентин Тончев.

Според него българската позиция към РС Македония не е добре аргументирана, не е добре дефинирана и не е синхронизирана.

"Вдъхваме несигурност в партньорите си, не знаят какво смятаме и за Украйна. Трябва да продължим да даваме военна помощ, защото те се борят за териториалната си цялост. ДПС призовава да се формира редовно правителство на базата на няколко приоритета, какъвто е външната политика. В РСМ има вътрешни и външни сили, които не искат Балканите да станат част от ЕС. Ще бъде грешка България да възстанови ветото, това ще ни постави под изолация", заяви международният експерт на ДПС.

По думите му чрез air policing със съюзниците от НАТО българското въздушно пространство ще бъде защитено.

Относно проверките на европрокуратурата за ТЕЦ-ове, замърсяващи въздуха, той изрази надежда отговорните да бъдат наказани. Тончев препоръча на следващото правителство да покани хора от сигурността на страните, които не ни допускат в Шенген, за да помогнат за охраната на нашата граница.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност