Севим Али пред Беновска: Програмата на ДПС отразява дневния ред на хората и дава хоризонт за решаване на кризите

Програмата на ДПС отразява дневния ред на хората, защитава доходите и дава хоризонт за решаване на кризите. Това заяви водачът на листата на ДПС за Бургас Севим Али в предаването „Беновска пита“.

Навсякъде хората казват, че най-големият проблем е галопиращата инфлация. С доходите, които са получавали миналата година, сега не могат да си купят същите продукти от първа необходимост. С подкрепата на ДПС предишният парламент прие от януари догодина минималната работна заплата да бъде 50% от средната брутна заплата. Не подкрепихме предложението това да е на основата на брутната минимална заплата, защото щеше да има 700 000 индивидуални минимални заплати. Това водеше до абсурда хора с 850 лева брутна минимална заплата хората да получават по-малко отколкото тези със 780 лева, обясни Севим Али.

Той обяви за приоритет на ДПС и здравеопазването, защото в България превенцията куца и се лекуват последици от нещо, което не е предотвратено.

Между 350 000 и 400 000 са хората с редки заболявания у нас, 75% от пациентите са деца, даде пример той.

Севим Али припомни също така, че в България има малко над 2 милиона пенсионери, които при тази инфлация не могат да си позволят дори продукти от първа необходимост. В страните от ЕС здравната каса поема 83% от стойността на лекарствата, а в България - само 25%. Трябва да се приемат конкретни мерки и ДПС предлага за този тип лекарствата да се премахне ДДС. Това е подкрепа за най-уязвимите групи, добави той.

За съжаление, езикът на омразата се превърна в действащ политически инструмент не само през последните 2 години, а и през последните 12. Затова отиваме на пети предсрочни избори, което не е в интерес нито на българските граждани, нито на бизнеса. Усвоили сме едва една пета от Плана за възстановяване и устойчивост, а съседите ни като Румъния са взели почти 100% от тези средства. Губим време в противоборства и противопоставяне между политическите партии, а трябва да търсим това, което ни обединява и то с разум, отговорност и в диалог, заяви водачът на листата на ДПС в Бургас.

Винаги, когато е трудно в държавата и сме били на кръстопът, идва ред на ДПС да върне нормалността, заяви Севим Али и припомни приноса на почетния председател на партията Ахмед Доган за приемането ни в НАТО и ЕС.

Кампанията ни в Бургас, както и в цяла страна, е позитивна, защото имаме самочувствието на хора, които през годините сме доказали своя политически ангажимент, можем да поемаме отговорност, имаме висок авторитет и в България, и в чужбина, категоричен е Севим Али.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност