Ахмед Ахмедов в Разград: ДПС трябва да е част от мнозинството, което ще излъчи стабилно правителство

Благодаря за подкрепата през тези 33 години. Благодаря за смелостта и куража, които имахте на предходните избори и не се преклонихте пред полицейските набези. В цялата страна над 20 000 граждани бяха привиквани, бяха малтретирани. Единствено и само ДПС ги защити. Това заяви водачът на Разградската листа на ДПС Ахмед Ахмедов на предизборна среща в областния град. В нея участваха още лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатът от ДПС Искра Михайлова и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.

Ахмедов припомни, че от тези 20 000 души само 600 са били членове на ДПС.

В тези дни трябва да направим и анализ. Длъжни сме да отчетем какво направихме в 48-ото НС. Отивайки там, ние поехме ангажимент в нашата Родина да има редовен кабинет. Уви, беше предложен само един кабинет - от ГЕРБ, който подкрепихме единствено ние, само защото бяхме поели този ангажимент. На всички стана ясно, че останалите партии не искат да има редовно правителство, подчерта Ахмедов.

Свършихме и доста работа. Направихме така, че всички български граждани да имат възможността изпълнят своите конституционни задължения и да гласуват - който иска с машина, който иска чрез хартия. Направихме така, че нашите деца да имат безплатни учебници в своето средно образование, припомни Ахмед Ахмедов.

Направихме така, че минималната заплата да е 50% от средната за страната, изтъкна още зам.-председателят на ДПС.

След 33 години, времето, прекарано в затвора от нашите братя и сестри, които дадоха своята свобода за демокрацията в България, вече се зачита за трудов стаж, посочи Ахмедов. И допълни: "Направихме така, че да продължат помощите за бизнеса и за уязвимите групи.".

Всичко това благодарение на грижата и куража, които имахме от вас. Нека да пуснем фиша и за следващото, 49-ото, НС - за да може ДПС да участва в мнозинство, което да състави правителство с ясна евроатлантическа ориентация, призова Ахмед Ахмедов.

И това правителство да направи програма, с която да изведе нашата страна от всички кризи. Да направи така, че да се реализира съдебната реформа, да влезем в Шенген и еврозоната. А чаканите евросредства и Плана за възстановяване и устойчивост - да стартират, каза още Ахмед Ахмедов.

С номер 13, с разум, отговорност и диалог, призова Ахмедов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност