Хасан Адемов в Разград: Пенсиите се плащат от скъпите храни. Това е пагубно

Всеки месец се тегли по 1 млрд. външен дълг. Пенсиите се финансират с дълг. Не с осигурителни вноски, както е традиционно. Това заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов по време на предизборна среща в Разград. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, евродепутатът от ДПС Искра Михайлова и водачът на листата Ахмед Ахмедов, зам.-председател на партията.

Разград7

Вече половината от пенсиите идват от данъци, отиваш, купуваш скъпото сирене от магазина, плащаш ДДС, за да получиш този размер на пенсиите. Не може да има такава система, възмути се Адемов.

Той припомни, че казармата не се признаваше за осигурителен стаж. Благодарение на Движението за права и свободи близо 100 000 души в България, които досега не можеха да се пенсионират, защото стажът от казармата не се признаваше, ще могат да получат пенсии, каза Хасан Адемов.

Разград4

Той посочи и още една несправедливост, поправена от ДПС. Времето, което политическите затворници са лежали в лагери или в трудово-възпитателни общежития, вече се признава за трудов стаж при пенсиониране.

Те получават морална реабилитация, затова че са се борили за права и свободи, затова, че се борили за демокрация, каза Адемов.

Аз съм убеден, че Разград има възможността и капацитета за 4 мандата. Това не е илюзия, постигали сме го, заключи Хасан Адемов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност