57new

Мустафа Карадайъ в Шумен: Първата ни задача е да спрем обедняването. Носим отговорност пред Родината

Първата, генералната задача е да спрем обедняването. Да развиваме такава икономика, че да достигнем средните европейски стандарти на живот.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който е и водач на листата в Шумен, на предизборна среща в областния град. На нея присъстваха заместник-председателят на световните либерали и втори в листата Хамид Хамид, заместник-председателят на партията и водач на листата в Разград Ахмед Ахмедов и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.

Шумен2

Ако в Европа средната инфлация е 8,5%, в България инфлацията е 17%. Като погледнем малката потребителска кошница - там е 20-25%, а за някои храни дори достига дори до 50%, заяви Карадайъ.

Дневният ред на хората е дневният ред на ДПС. И ние ще го пренесем като дневен ред на политиците в 49-тото Народно събрание, категоричен е лидерът на партията.

В този дневен ред са инфлацията, обедняването, високите цени, работните места, доходите. В него са и проблемите на хората в Област Шумен, които са свързани и с водата, и с лошата инфраструктура, добави той.

Шумен3

Карадайъ даде пример и с доставката на дърва. Развитието на дърводобива в областта е много добро, но има проблем с доставянето на дърва. Липсва отношение към проблемите на хората, обясни Карадайъ.

В различни ситуации, по различен начин все някой се опитва да отнеме от силата на ДПС, ако може ДПС да го няма. Тези хора някъде другаде си правят тези сметки, а не тук в Шумен. То не зависи от тях, а само от нас, категоричен е лидерът на ДПС.

Шумен5

Той припомни, че наскоро ДПС е имало възможност да покаже пред цялото общество обединителната сила на партията с организираната дарителска кампания и благодари на структурата на ДПС-Шумен.

Показахме последния месец, че когато тръгнем със съпричастност, със състрадание, можем да обединим целия български народ. Такъв голям род сме ние, депесарски, имаме отговорност към Родината, заяви Карадайъ.

Шумен9

Силният депесарски род трябва да бъде в обединението и в политическата сфера, за да може да има стабилно мнозинство в Народното събрание. Това мнозинство ще може да излъчи редовен кабинет, който ще работи по дневния ред на хората, заяви Карадайъ.

Той припомни, че род се получава от първите букви на мотото на предизборната кампания на ДПС: "Разум, Отговорност, Диалог".

"Разум ни е необходим, за да сканираме, анализираме и оценим икономическите, социалните и политическите параметри в тази ситуация.

Отговорност ни е нужда - лична, колективна, партийна и парламентарна, за да поемем такива ангажименти, че решенията да бъдат реализирани в реалния живот.

Диалог е необходим, за да постигнем съгласие, обединение и заедност. За да намерим устойчивите политически формули за решаването на актуалните проблеми на хората и на държавата", заяви Карадайъ.

Той каза още, че от област Шумен ДПС трябва да има най-малко 2 мандата, а в 49-ото Народно събрание - "да бъдем поне 49 народни представители".

Карадайъ припомни, че по Конституция трябват поне 48 подписа, за да се внесат промените за съдебна реформа, "за да има независима съдебна система в България и за да може да се разследва и главния прокурор, и всеки в съдебната система".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност