Хамид Хамид в Шумен: Да ходим пак на избори?! Престъпно е спрямо хората да се говори така

Има политически сили, които умишлено тласкат държавата надолу чрез заклинания и разделителни линии, като предварително заявяват, че България няма да има правителство. Отсега говорят, че ще ходят пак на избори.

Шумен8

Това заяви дългогодишният депутат от ДПС и втори в листата за Шумен Хамид Хамид на предизборна среща в областния град. В нея участваха лидерът Мустафа Карадайъ, водач на Шуменската листа, заместник-председателят на партията и водач на листата в Разград Ахмед Ахмедов и социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов.

Това е несериозно, освен това е престъпно спрямо гражданите на България, защото всеки, когато гласува, дава мандат да се работи, а не да се ходи пак на избори, добави вицепрезидентът на световните либерали.

Шумен1

Проблемите навсякъде са тежки - бедността, инфлацията, ръстът на цените, ниските доходи, липса на държавна политика за подкрепа на дребния производител и бизнес, дефицитът на държавна политика въобще. Държавата в момента се движи на автопилот и това е в продължение на последните две години, категоричен е Хамид.

Тя ще продължи така, ако в предизборното говорене не чуваме нищо за проблемите на хората, а само една мантра – съдебна реформа. Под това те разбират да сменят главния прокурор, което не може да е реформа. В ПГ на ДПС, заедно с експерти от научните среди, с бивши конституционни съдии, предложихме детайлно разработен проект за изменение на Конституцията в глава Съдебна система. В този проект разписахме всичко това, за което се говори в обществото - разследващи функции, специален прокурор, който да разследва главния прокурор. Изненадата беше, че никой не подписа проекта, каза още Хамид.

През краткия си период на управление, те нанесоха толкова щети, колкото други не успяха за 12 години. Повече от 15 милиарда дългове на година и ефектът от тях е нулев. Вместо да решават кризи, те създават допълнително такива, с които следващото правителство ще трябва да се заеме да решава, категоричен е дългогодишният депутат на ДПС.

ДПС ще върне разума и диалога в политиката, нормалното функциониране на институциите в държавата, за да има спокойна среда и за да може бизнесът да работи спокойно, заяви Хамид и поиска подкрепа от избирателите, "за да може ДПС да участва в коалиция за спасението на България".

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност