Мустафа Карадайъ във Венец: ДПС стои в основата на обединението на всички български граждани

Всички налагат дневен ред на хората, без да се опитват да разберат какъв е техният. Щели да сменят някого в съдебната система. Наричат това реформа. Но тук, когато отидем на пазара хората казват: инфлацията е голяма, цените са високи, обедняхме, няма сигурност за работните места. Със същите доходи не можем да купим онова, което вземахме преди една година. Това е дневният ред на Венец и на хората, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, водач на Шуменската листа на Движението, на предизборна среща в с. Венец.

Венец8

С какво се занимават останалите? Едните казват „Има как“, но няма как да има как, като не знаят как. Другите 12 години управляваха еднолично. А всички поотделно и взети заедно гледат как да го няма ДПС, продължи Карадайъ.

И едните, и другите казват, че не искат да са с ДПС. Но, когато видят зор, идват при ДПС, категоричен бе лидерът на Движението.

Венец1

Еднолично управляваха. Резултатът в района е, че дърводобивът цъфти, но дървоснабдяването не стига до хората. Строиха, градиха, но имаме ли вода? Имаме проблем с водата в ХХІ век. Инфраструктурата е проблем в областта. А пътищата ни в какво състояние са, продължи с въпросите Мустафа Карадайъ. И отсече: "Времето на едноличните, еднопартийни управления отмина.".

Венец3

Лидерът на ДПС обясни, че народът 4 пъти произвежда една и съща структура на НС. Така дори първите две партии не правят мнозинство за управление. Това означава, че хората ни казват: ние ви пращаме в парламента в диалог да се обедините и да търсите решения на нашите проблеми, не да ни налагате проблеми, които още повече затрудняват нашия живот, каза Карадайъ.

Венец4

Защо твърдят, че нас не трябва да ни има? Отговорът е единство и сила. Ние имаме реалния шанс да имаме трима народни представители от област Шумен, стига да се обединим. А имаме ли трима, ще бъдем най- малко 40 в НС и без нас няма как да има управление. А ние, като бъдем част от управлението, тогава проблемите на хората ще бъдат дневния ред на Народното събрание и на правителството, подчерта Мустафа Карадайъ.

Венец5

Затова нашето мото е „Разум, Отговорност, Диалог!" - РОД. Ние сме голям род, ще се обединим, така както го показахме и последния месец, каза Карадайъ. И обясни: "Горд съм да съм част от този род на ДПС, който след опустошителното земетресение в Република Турция показа какво е състрадание, съпричастност, милосърдие. Още след първите часове на земетресението структурите на ДПС тръгнаха и организираха мащабна дарителска кампания. Но дарители бяха всички български граждани, без оглед на партийна етническа, религиозна или етническа принадлежност.".

ДПС стои в основата на обединението на всички български граждани. Така трябва да направим на тези избори, че ДПС да е в основата на обединението на партиите, за да има изход от политическата криза. С омраза проблемите няма да се решат, каза още Мустафа Карадайъ.

Венец6

Той се фокусира върху най-големия проблем за хората в момента - обедняването.
Ние, хората, обедняхме, но и държавата обедня. Казват че има привнесена отвън инфлация. Но в Европа тя е 8 %, а в България е 17 на сто. При храните е още по-висока - 25-30%, за някои стоки поскъпването 50 %, цитира данните на статистиката лидерът на ДПС.

И постави голямата цел: Да спрем обедняването и да достигнем средноевропейските стандарти на живот.

Венец7

За да се случи това първо трябва да спрем политическата криза. Кметицата каза преди малко, общината няма бюджет, защото и държавата няма бюджет, защото няма редовно правителство, няма НС, няма мнозинство, което да носи отговорност. А популистките решения без мнозинство водят до обедняване на народа и до 15 милиарда дълг на година, каза още Карадайъ.

Венец11

Затова ни е нужен разум за сканиране, за анализ, за оценка на икономическата и социалната ситуация в момента, за да намерим изход от нея. Това е разумът! Отговорността – лична, обща и колективна, партийна и парламентарна, е за поемане на ангажимент тези решения да се материализират в реалния живот на хората. Диалог, не само като съгласие, обединение, заедност. Диалог, чрез който да се намират устойчиви политически формули за решаване на актуалните проблемите на хората от една страна и на държавата от друга, обобщи Мустафа Карадайъ.

Венец10

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност