Филиз Хюсменова: ДПС ще превърне мотото на своята кампания „Разум, Отговорност, Диалог!” в модел на работа в следващия парламент

Преодоляването на кризата има една единствена опция за всички партии – отговорността. Разумът показва, че трябва да търсим партньорства, съмишленици и да правим компромиси в името на гражданите на България. ДПС е част от решението и вярвам, че избирателите ще го покажат, гласувайки с № 13 в интегралната бюлетина. Това заяви дългогодишният евродепутат на ДПС и бивш министър Филиз Хюсменова, водач на Варненската листа на Движението, в телевизионен дебат по бТВ. Той се състоя на 8 март.  

Филиз Хюсменова2

Дамите трябва да имат самочувствието, защото са носители живота, на красотата и хармонията в света, честити празника Хюсменова.

За ДПС е важно да бъде близо до своите избиратели. Проучване на Евробарометър сочи, че 96% от българските и европейските граждани казват, че  най-сериозният проблем за тях е високият разход за живот. На второ място  - бедността и социалното изключване. В България това е сериозен проблем. Затова ДПС ще превърне мотото на своята кампания „Разум, Отговорност, Диалог!” в  модел на работа в следващия парламент, категоричена бе Филиз Хюсменова.

Филиз Хюсменова3

Инфлацията и проблемите с цените са сериозен бич за хората, каза още Хюсменова. Тя се позова на работата си в Европарламента като член на Комисията по вътрешен ред и защита на потребителите и заяви: „Потребителите със собственото си поведение биха могли да коригират пазара.”.

ДПС ще работи за това да овладеем инфлацията, да подпомогнем уязвимите групи, хората в нужда. Но всичко това трябва да се случи с един балансиран и разумен бюджет, категорична бе Хюсменова.

ДПС може би е единствената партия, която прокламира обединяване по важните за страната приоритети, а не за противопоставяне. Много е важно да кажем, че кризата, свързана с войната, допринесе за много сериозни цени в Европа и в България. Но да управляваш, означава да вземаш важните решение. И то не само сега, в настоящето, а с поглед и проекция в бъдещето, заяви водачът на Варненската листа на ДПС.

ДПС  има много ясна антикризисна програма за 2 години напред. В нея много ясно е разписано, че ние трябва да се борим с инфлацията и с високите цените. Тук трябва да се включат потребителите, които са отговорни за своите права и институциите, осъществяващи контрол. Може би трябва да се погледне и Законът за  защита на потребителите. Потребителите трябва много агресивно да упражняват своите права, категорична бе Филиз Хюсменова. Тя подчерта, че хората в България искат редовно правителство.

ДПС работи изключително активно и е много близо до своите избиратели, за да се чувстват те спокойни, за да подпомагаме бедните и уязвимите. Ние имаме много ясна програма и нашите избиратели в нашите общини усещат грижата за тях. С разум и с отговорност ще направим така, че резултатите от нашата работа да бъдат окуражаващи за нашите избиратели, каза Хюсменова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност