Мустафа Карадайъ в Антоново: Да спрем инфлацията, да повишим жизнения стандарт

Време е за ДПС. Разум, отговорност, диалог – РОД. Депесарският РОД е много голям. Това заяви на предизборна среща в Антоново лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. В нея участваха още водачът на листата на ДПС в област Търговище Джейхан Ибрямов и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.

Антоново5

Дневният ред на хората е обедняването, борбата с инфлацията, гарантирането на работни места, подчерта Карадайъ.

Основната тема днес е стопиране на инфлацията и повишаване на жизнения стандарт до поне на средните европейски нива, подчерта лидерът на ДПС. Затова ние казваме разум, отговорност, диалог. Разум за сканиране на състоянието на страната, за анализ, за оценка на икономическата и социалната ситуация. Намиране на решение за изход. Това е разумът! Отговорност – лична, обща и колективна, партийна и парламентарна, за поемане на ангажимент тези решения да се материализират в реалния живот на хората. Диалог, не само като съгласие и обединение, съединение, заедност. Диалог, чрез който да се намират устойчиви политически формули за решаване на проблемите на хората и държавата, обясни Мустафа Карадайъ.

Антоново3

Той припомни, че след участието на ДПС във властта в периода 2001 - 2009 г. България имаше най-добрите икономически показатели - външният дълг бе стопен, икономическият растеж бе отчетлив, а страната стана привлекателна за инвеститорите.

Антоново2

Днес, въпреки че трябваше да бъдат разписани още през 2020 г., все още нямаме нито пълен План за възстановяване и устойчивост, нито действащи оперативни програми.

В 48-ото НС призовавахме да има правителство, за да се решат всички кризи, най-вече политическата. Не ни послушаха, не ни чуха. Затова днес продължаваме да говорим за диалог. Но в диалога трябва да има и чуваемост, за да се стигне до управление, в полза на хората, заяви и Джейхан Ибрямов. Той бе категоричен, че само така ще имаме по-добър живот.

Антоново1

Но едно успяхме да постигнем - за първи път имаше диалог между партиите в парламента, седнахме на една маса, припомни Ибрямов. И призова това да бъде основата, на която след тези ненужни предсрочни парламентарни избори да се състави редовен кабинет. В дневния му ред трябва да бъдат цените, инфлацията, помощта за бизнеса, работните места, подчерта водачът на листата в Търговище. И посочи, че социална ножица между хората, които могат и си позволяват много и онези, които са на ръба на оцеляването, трябва да бъде затворена.

В област Търговище ще дадем цялата си енергия в кампанията, за да имаме добър резултат. С разум ще подходим към изборния процес. С отговорност ще посочим на хората да гласуват с номер 13. След това политическите партии трябва да осъществят необходимия диалог за съставяне на правителство, заключи Джейхан Ибрямов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност