Петър Чобанов: Ще възстановим диалога, за да решим проблемите на хората

ДПС трябва да участва във властта, за да бъде тя стабилна. Това заяви в интервю за бТВ Петър Чобанов, кандидат за депутат на ДПС и водач на листите в София-област и Ямбол.

Първите три неща, който ще направим, е да възстановим диалога в парламента, но и веднага да се обърнем към проблемите на хората. Трябва да бъдат решени проблемите с инфлацията, с обедняването и доходите, с работните места, с капацитета на икономиката, защото без инвестиции и останалите проблеми не могат да бъдат решени“, обясни той.

Чобанов припомни, че по време на предишните избори ДПС настояваше за възстановяване на държавността. България обаче получи правителство, което не само не възстанови държавността, но и възпроизведе стария модел на управление. Освен това според него кабинетът „Петков“ е разрушил финансовата стабилност на държавата, като е застрашил и сигурността по границите.

Сега се обръщаме към всички с базови послания, които се надяваме те да възприемат. Това е разумът да анализираме икономическите и социални политики. Разумът да генерираме съответните решения. Отговорността – както лична, така и партийна и парламентарна. Отговорността тези решения да се материализират и хората да усетят резултатите“, каза още той.

Петър Чобанов обясни, че ДПС подкрепи предложението на ГЕРБ за експертен кабинет, защото те са предложили в него да има хора, на които може да се има доверие. Призна обаче, че този подход не е сработил, защото е липсвал добър диалог между партиите.

Формулата за съставяне на правителство ще се реши в рамките на диалога. Не можем отсега да затворим опциите – те са отворени. Важно е обаче да се осъзнае, че само с разум, само с поемането на отговорност и само с диалог може да се стигне до решение“, подчерта още кандидатът за депутат на ДПС.

Той уточни, че е право на президента Румен Радев да реши, на кого да връчи мандата за съставяне на правителство. Според него обаче, винаги, когато ДПС е участвало във властта, са се реализирали стратегическите цели на обществото и на родината – влизането ни в НАТО и ЕС, както и високия икономически растеж в периода 2000-2008 г.

Всички хубави неща са се случвали с участието на ДПС. Сега, за да има стабилна власт, ДПС трябва да участва“, категоричен беше Петър Чобанов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност