Хасан Адемов в Плевен: Тиражират се три лъжи за пенсиите. ДПС залага на разума, не на популизма

Това, което вълнува хората, е жестоката инфлация, галопиращите цени в магазините и липсата на надежда. Но това, което се случва в НС, е  по съвсем различен дневен ред, заяви експертът на ДПС по социална политика Хасан Адемов на предизборна среща в Плевен. На неа присъстваха председателят на партията Мустафа Карадайъ, евродепутатът Искра Михайлова и водачът на листата за Плевен Марио Рангелов.

Плевен7

ДПС  е тази партия, която през годините е доказала, че в условия на криза може да реши проблемите на българските граждани. Припомням, че в последното Народно събрание няма нито едно държавническо решение без участието, подкрепата или инициативата на ДПС, заяви Адемов.

Той добави, че ДПС залага на държавническите решения, а не на популизма.

Плевен13

Тиражират се три лъжи за увеличаването на пенсии, каза той. Първата е, че са се увеличили с 55 %. Втората е, че всеки пенсионер получава по-висока пенсия от октомври. За съжаление, нарастване има само за 1/3 от пенсионерите и то не в размера, в който беше обещан. Всички приказки, че са намалели хората под прага за бедност, не са верни.

Плевен12

През 2021 година заедно с ковид добавките 306 000 пенсии бяха под този праг, а сега 425 913 пенсионери получават 467 лв. трудова пенсия, още 392 937 са пенсиите, несвързани с трудова дейност. Или от 2,033 млн. пенсионери общо 665 454 са под линията на бедност, заяви Адемов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност