Мустафа Карадайъ в Монтана: Дневният ред на българските граждани трябва да стане дневен ред на политиците

Време е за разум. Време е за отговорност. Време е за диалог. Време е за решаване на проблемите на българските граждани. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Монтана. В нея участваха още водачът на листата на Движението Димитър Аврамов, евродепутатът от ДПС Искра Михайлова, зам.-председателят на партията Станислав Анастасов и социалният експерт на Движението д-р Хасан Адемов, бивш социален министър.

Монтана8

Време е дневният ред на българските граждани да бъде дневен ред и на политиците. Това може да го направи Движението за права и свободи, категоричен бе Карадайъ.

Затова казваме време е за ДПС в област в Монтана. Време е в област Монтана ДПС да е първа политическа сила и въпреки намаления брой мандати в избирателния район, ДПС да излъчи двама народни представители, призова лидерът на Движението. И допълни: „За да може с разум и отговорност, в диалог с другите да търсят решение на проблемите.”.

Монтана9

В 48-ото НС положихме всички усилия да има редовен кабинет, да има комуникация с останалите парламентарни групи, независимо че те чертаят разделителни линии и се противопоставят, каза Мустафа Карадайъ. Защото хората не ни изпращат в парламента да се караме, да се противопоставяме и да се мразим. Изпращат ни в диалог с другите партии да решаваме проблеми, подчерта той.

Трудно е, когато някои хора са много далече от нашите проблеми. За тях е важно на момента да постигнат това, което искат - тук и сега, независимо дали го правят с арогантност и лъжи, заяви още Мустафа Карадайъ.

Най-големият проблем за хората в момента е инфлацията. Те обедняват, държавата обеднява, инфлацията в България а два пъти по-голяма от средноевропейската и причината за това е некадърността на политическото управление, категоричен бе Карадайъ. По думите му обедняването в България е два пъти по-голямо, защото има политическа криза, която все още не се преодолява. Този проблем може да се реши с излъчване на редовен, стабилен кабинет от стабилно мнозинство, което да има грижата и отговорността да решава проблемите на хората, подчерта лидерът на ДПС. Всичко това става с акъл. И в диалог. Затова мотото на кампанията ни е „Разум, Отговорност, Диалог!”.

Не случайно кампанията ни започва от Северозападна България. Само ние от ДПС знаем как да помагаме на малкия бизнес и на малките общини. Гордеем се с това, каза още Карадайъ.  

Мустафа Карадайъ специално благодари на хората от Монтана, областта и цяла България за дарителската кампания в подкрепа на турския народ след опустошителните земетресения. Искам дълбоко да се поклоня и да ви благодаря, каза Карадайъ.  Той посочи, че дарителската кампания е организирана от структурите на ДПС, но в нея за участвали граждани от цяла България без оглед на партийна, етническа или верска принадлежност.

ДПС изпрати в Турция над 110 тира хранителни продукти, дрехи, одеяла. Събра над 2,5 млн. лв. дарения. С 1,6 млн. лв. от тях закупи палатки, легла, контейнери. Близо 1 млн. лева са преведени на гражданска защита в Турция, със 100 000 лв. са закупени временни, сглобяеми жилища в помощ на бедстващите хора в Турция.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност