Йордан Цонев: Ние сме ДПС – знаем как да изведем страната от кризата

Всички тук сме угрижени - дори на националния ни празник настроението е минорно. Проблемите затискат, не се вижда решение, политиците се занимават със себе си и това няма как да не рефлектира върху всички. Но ние сме ДПС - знаем как да изведем страната от кризите. Ние сме политиците, които сме го правили. Това заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев, зам.-председател на 48-ото НС, при откриването на предизборната кампания на Движението във Видин. В събитието участваха още лидерът Мустафа Карадайъ, водачът на листата Станислав Анастасов, зам.-председател на ДПС, евродепутатът Искра Михайлова и социалният експерт на партията д- Хасан Адемов, бивш социален министър.

Видин2

Време е за разум! Това е най-важното послание към целия български народ. Ако не гласуваме с разум ще получим това, което получаваме две години -  от същото  и по-лошо, категоричен бе Йордан Цонев.

Ако няма разум на 2 април, не очаквайте да има разум след 2  април, заяви още Йордан Цонев. И обясни, че най-важното послание на ДПС е „да направим дневния ред на хората дневен ред на политиците.”.

Видин3

Ще кажете какъв друг дневен ред да имат политиците,   след като ние ги избираме. Погледнете последните четири парламента и ще видите, че вашият дневен ред, не е дневният ред на политиците с изключение на ДПС, подчерта Йордан Цонев.

„Да чухте някой друг извън ДПС да се занимава със съставяне на редовен кабинет? Не! Мимикрия, лъжи, причини, основания само и само да не се поеме отговорност, след като 12 години са управлявали. За други пък е важно само да управляват, нищо че хората не са им дали това право. Затова си измислят причини непрекъснато да ходят на избори и да казват с кого няма да се коалират, за да могат да управляват сами и да диктуват дневния ред на обществото, макар да нямат нито основание, нито знание, нито професионален опит, нито отговорност, нито родолюбие – нищо. Но претенции, колкото искате”, каза още зам.-председателят на ДПС.

На трето място - с какво се занимава парламентът? Партията ми възложи за този кратък мандат да бъда зам.-председател на НС и да водя някой важни заседания. Друго се вижда от мястото, от което се води заседание. Вижда се едно дребнотемие, едно заяждане с политическия опонент, откровена омраза, махленско поведение, нямащо нищо общо с интересите и с проблемите на хората. Това е плашещо, заяви Йордан Цонев. И призова останалите партии: „Да направим дневния ред на хората дневен ред на политиците.”.

Кой е дневният ред на хората?! Инфлацията, високите цени, доходите, работните места, категоричен бе Йордан Цонев. Той обясни, че вместо това има безотговорно, популистко поведение, приемане на закони, които загробват държавата с милиарди заеми, без инвестиции и приходи в бюджета с работни места.

„Пробиха ни ушите да говорят за съдебна реформа. Каква съдебна реформа? Да си отиде един главен прокурор, да дойде друг  и да подкара политическите си опоненти и бизнес конкурентите си с тоягата. Обществото има нужда от справедливост! Обществото има нужда от работеща съдебна система. Справедлив, бърз съд, арбитър във всеки спор. Бай Иван и бай Хасан не го интересува, че Христо Иванов иска да си назначи прокурор. Интересува го като отиде на арбитраж в районния съд да му се случат бързо и справедливо нещата. Интересува го прокуратурата, правораздавателната система да се занимава с битовата престъпност, освен корупцията и мегакорупционните сделки, особено в последния мандат”, подчерта още Йордан Цонев.

Дневният ред на хората е дневният ред на ДПС. Такъв е бил и такъв ще бъде. Дневния ред на хората е българските държавни институции да работят, подчерта Цонев.

Когато няма Народно събрание, кой да приеме бюджета?! При тази бързо променяща се обстановка  ние сме с бюджета на миналата година, който изобщо не отговаря на условията на сегашната. Ето това е безотговорността. Затова искаме отговорност, разум и диалог, допълни още той.

Без ДПС, няма да се направи нищо, защото няма желание да се направи. Ако не бяхме ние и в предния парламент нямаше да случи малкото хубаво, което стана. Затова бъдете горди с нашата партия, работете за нея, работете за себе си и за страната си . Изпратете тези млади хора в парламента и никой от нас няма да ви подведе, както не сме го правили никога, увери Йордан Цонев. 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност