Мустафа Карадайъ във Видин: Време е за разум, стига популизъм

Време е за разум, стига популизъм. Това заяви във Видин лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. На националния празник 3 март Движението откри кампанията си за парламент в старопрестолния град. Водач на листата в региона е зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. В събитието участваха още зам.-председателят на 48-ото НС Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС, евродепутатът Искра Михайлова и социалният експерт на Движението д-р Хасан Адемов.

Видин1

Честит национален празник, обърна се към огромното множество Карадайъ. И съобщи, че той и ръководството на ДПС започнаха деня така, както подобава на 3 март - с издигането на българското знаме на площада пред Паметника на незнайния войн.

Време е за разум към българските граждани. 12 години се нагледахме на еднолично управление. След това дойдоха едни, които се самонарекоха „промяна”, но тя се оказа към по-лошо, заяви Мустафа Карадайъ.

Видин3

В целия период има един голям проблем. Нарича се популизъм. Откровени лъжи. А проблемите на хората кой ще ги решава, как ще ги решава, попита Мустафа Карадайъ. И обясни, че именно затова слоганът на ДПС за кампанията е „Разум, Отговорност, Диалог!”.

Време е за отговорност към проблемите на българските граждани, заяви още Карадайъ.

Лидерът на ДПС призова политиците за разум и отговорност и след вота на 2 април, когато в парламента ще трябва да се съставя редовно правителство.

Видин17

„Как ще се случи всичко това? В диалог.  Диалог с гражданите, с браншовите организации, диалог власт - граждани, диалог власт - опозиция, диалог между институциите. Защото българският народ показа четири пъти, че е достатъчно мъдър. Каза: 12 години еднолично управление стига. Няма да позволим една партия да управлява повече. Нещо повече – направи така, че дори първите две партии да не могат да направят мнозинство в НС.

Необходим е взаимен контрол в диалог заедно да се търсят решения на проблемите на хората и на държавата”, категоричен бе Карадайъ.

Видин16

Най-големият проблем в момента е инфлацията. Цените на енергоносителите и работните места. Никой не може да се справи самостоятелно, защото народът не овластява никого да това. Затова трябва да има коалиция – в диалог да се решават проблемите, подчерта Карадайъ.

Затова трябва да тръгнем с много разум към тези избори. С много голяма отговорност към своя живот, към нашето бъдеще,  към нашите деца, към следващите поколения. С отговорност да тръгнем на тези избори, с разум да гласуваме. Да дадем власт на отговорни хора, които наистина могат да решават нашите проблеми, категоричен бе лидерът на ДПС.

Видин15

Дневният ред на хората трябва да бъде дневният ред на политиците, подчерта Карадайъ.

Кризата на кризите е политическата. Трябва да я преодолеем с излъчването на редовен кабинет и с нови сили да тръгнем да реализираме програма за ускорено и догонващо развитие в България, каза Карадайъ.  И призова: „Освен да смъкнем нивата на инфлацията до средноевропейските, ние трябва да си поставим и важната цел нашите доходи да станат колкото са средноевропейските. Затова на тези избори ще гласуваме за ДПС а № 13”.

Видин6

Мустафа Карадайъ обяви, че не случайно предизборната кампания на ДПС започва за пореден път от Видин. Последното правителство, което имаше специално отношение и специална програма за развитието на Северозападна България, бе правителството на Орешарски, в което участвахме и ние. Ние имаме план, имаме и програма. Ще обиколим цяла България. Навсякъде ще предадем поздравите на депесарите от Видин, каза лидерът на ДПС.

Време е за разум, време е отговорност, време е за диалог, време е за решаване на проблемите на хората. Време е дневният ред на хората да е дневният ред на политиците, заяви Карадайъ. И обяви: „Време е за ДПС!”.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност