57new

Либералният интернационал: ДПС е лидер. Успехът му се усеща в целия регион!

ДПС ще поеме своята отговорност към изграждане на нови либерални пътища и ще укрепи демократичните мостове за по-светлото бъдеще на България. Това заявява д-р Хакима ел Хаите, Президент на Либералния интернационал, в поздравителното си писмо до лидера на ДПС Мустафа Карадайъ по повод изключително доброто представяне на Движението на парламентарните и президентските избори в България на 14 ноември.

Под Вашето лидерство, ДПС не само увеличи своят дял във вота за пореден път, но и осъществявайки това, се превърна в третата най-голяма политическа партия в България за пръв път от 2017 г. насам, пише д-р Хакима ел Хаите. И заявява: "Няма да е преувеличено да се каже, че Вашият успех се усеща от либералите в целия регион, където ДПС играе важна лидерска роля".

Ето пълния текст на поздравителното писмо на д-р Хакима ел Хаите до лидера на ДПС Мустафа Карадайъ:

Уважаеми г-н Карадайъ, скъпи Мустафа!
От името на световното либерално семейство, имам удоволствието да Ви поздравя за изключителния успех на пълноправния член на Либералния интернационал, Движението за права и свободи (ДПС), след общите избори в неделя.

Под Вашето лидерство, ДПС не само увеличи своят дял във вота за пореден път, но и осъществявайки това, се превърна в третата най-голяма политическа партия в България за пръв път от 2017г. насам.

Няма да е преувеличено да се каже, че Вашият успех се усеща от либералите в целия регион, където ДПС играе важна лидерска роля.

Либералния интернационал винаги е бил на страната на хората в България. Въпреки предизвикателната година на избори във Вашата страна, аз съм уверена, че ДПС – независимо в правителство или опозиция, ще поеме своята отговорност към изграждане на нови либерални пътища и ще укрепи демократичните мостове за по-светлото бъдеще на България.

През следващата година Либералния интернационал ще отбележи своята 75-та годишнина, превръщайки нашата организация в една от най-дълго управляващите политически интернационали в света. Нашият успех е белязан от привлекателността на нашите ценности, въплътен от нашите партийни членове. И именно в този смисъл очаквам с нетърпение да отпразнуваме нашия исторически крайъгълен камък с Вас и Вашата партия през 2022 година.

Още веднъж, моля приемете моите поздравления и бъдете уверени в моите най-добри пожелания и в приятелството ми, скъпи Мустафа.

Д-р Хакима ел Хаите
Президент на Либералния интернационал

0001

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност