57new

Мустафа Карадайъ: Секционните избирателни комисии са длъжни да подпомагат избирателите в упражняването на правото им на глас

Секционните избирателни комисии са задължени да подпомагат избирателите в упражняването на правото им на глас. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, след като гласува в Кърджали. Той поиска член на СИК подробно да даде разяснения как се гласува с машините.

„Мое право е да поискам СИК да ми помогне при гласуването. Това е право на всеки български избирател. Това се опитах да покажа на всички български избиратели – че не е трудно да се гласува с машина. Още повече, че избирателите не са длъжни да знаят как ще гласуват, защото СИК би трябвало да им съдейства, когато влязат в секцията за гласуване“, каза още лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ приветства броенето на контролните разписки. Няма логика да я има контролната разписка и да не се брои, защо ни е тя тогава, посочи лидерът на ДПС. Той призова гражданите да гласуват.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност