57new

Мустафа Карадайъ пред Мадарския конник: Да бъдем смели и решителни, да бъдем отговорни, да бъдем европейци и да бъдем модерни!

Да бъдем смели и решителни, да бъдем отговорни, да бъдем европейци и да бъдем модерни! Това призова пред Мадарския конник лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ. Уникалният скален релеф е глобален символ на България и паметник под егидата на ЮНЕСКО.

В предизборната кампания с г-жа Искра Михайлова показахме някои от културно-историческите паметници на България. Защото наша кауза е да пазим и популяризираме културно-историческото наследство на България, да го направим част от европейското и световно наследство, заяви Карадайъ.

Успоредно с това трябва да превърнем културно-историческото наследство в ресурс на държавата. Днес сме свидетели как всеки един модерен европеец има едва ли не задължението да посети Рим, Атина, Истанбул. Нашата кауза е същите тези модерни хора да се почувстват длъжни да дойдат и в България, за да видят Мадарския конник, Плиска, Велики Преслав, но и Томбул джамия - всичко онова, което имаме като наследство в нашата Родина България, подчерта кандидатът на ДПС за президент.

И заяви: "Трябва на познаваме историята в цялата й пълнота и да се гордеем с нея. Но заедно с това трябва да научим уроците от историята, за да градим бъдещето".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност