57new

Халил Летифов от Якоруда: Няма да позволим на задкулисието да провали трети парламент

Защо и как се стигна до трети парламентарни избори тази година? Виновни са така наречените партии на промяната, които се оказаха партии на подмяната. Те излъгаха общественото доверие, защото всъщност са продукт на задкулисието в България. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, водач на Старозагорската листа на Движението и втори в листата на ДПС в Благоевград, на предизборен митинг в Якоруда. И продължи: "Това задкулисие лепи етикети на Движението за права и свободи. Това задкулисие се крие зад „партиите на промяната“ и в същото време кадрува и в политическите кабинети, и в Народното събрание".

Iakoruda6

Господар на това задкулисие, част от което е и Румен Радев, е кръгът "Капитал" с модератор Иво Прокопиев. Тези хора провалят два поредни парламента и искат да провалят трети. Но ние с вас няма да позволим това. Защото ДПС ще се представи достойно на тези избори и ще бъде алтернатива на модела на задкулисието и на заграбената държава, както те казват, подчерта Летифов.

В предизборната среща в Якоруда участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, председателят на УС на Американския университет в Скопие Сефер Цаноски, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели. Водач на листата на ДПС в Благоевград е Делян Пеевски.

Iakoruda4

Гордея се с колегите си от Парламентарната група на ДПС в 46-ото НС. Всички знаем, че благодарение на ДПС българските пенсионери получават добавка по 120 лв. за месеците октомври, ноември и декември. Да, сумата не са достатъчна, но в тези кризисни времена, резултат от действията на задкулисието, добавките са крайно необходими на възрастните хора. Ние ще направим така, че и след декември месец те да получават подкрепа, защото имат нужда от нея, каза Летифов. И припомни, че благодарение на ДПС помощ в кризата получиха общините, земеделските производители, туристическият бранш, превозвачите, вероизповеданията, университетите.

Когато през лятото предупреждавахме, че не е време за почивка, а за подготовка да посрещнем следващата Ковид-вълна и последиците от нея, не бяхме чути. И днес е черен ден - 334-а души станаха жертва на пандемията за последните 24 часа. Едно българско село е заличено безвъзвратно. Това е резултатът от предприетите мерки на служебните кабинети на Радев. Това е резултатът от "управлението" на пандемичната криза, възмути се Халил Летифов.

Iakoruda

Затова България има нужда от силно ДПС, България има нужда от нас, България има нужда от нашия президент, каза зам.-председателят на ДПС.

Халил Летифов припомни, че преди 5 години ДПС също участваше активно в президентските избори. Имахме надежда, че ще изберем обединител на нацията, алтернатива на модела ГЕРБ. Но това не се случи. Този президент нито веднъж не се произнесе срещу езика на омразата и ксенофобията, който се лееше от трибуната на парламента и който раздели обществото. Този човек, нито веднъж не осъди тоталитарния режим, каза Летифов. И допълни: "Затова взехме историческото решение да издигнем нашия председател г-н Мустафа Карадайъ за президент, за да имаме истински обединител на нацията".

Преди 5 години очаквахме институцията президент да издигне авторитета на българските държавни институции, да възстанови диалога между тях. Но и това не се случи. Напротив видяхме президент и премиер да бъдат на барикадата, видяхме ги в копите да се бият за сметка на икономиката, на държавността, на хората. Те доказаха, че не могат да градят мостове, заяви още Халил Летифов. И категорично подчерта: "Затова ние казваме: Единствените, които могат да градят мостове между институциите в България, между институциите и партиите, за българското общество, за българските общини, това са г-н Карадайъ и г-жа Михайлова. Ние имаме нужда от президент и вицепрезидент, които са компетентни и се грижат за българската държава и всички български граждани".

Това е пътят на България, това е пътят, който трябва да следваме, това е пътят на толерантността, това е продължение на политиката на д-р Ахмед Доган, основана на философията на заедността. Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова са олицетворение на заедността, на единството на нацията, на просперитета на българското общество и държава, категоричен бе Летифов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност