57new

Мустафа Карадайъ от Якоруда: Нека заедно правим история днес

С Искра Михайлова поехме отговорността да бъдем кандидати на ДПС за президент и вицепрезидент, защото разчитаме, че ние заедно с вас можем да носим тази отговорност. Днес от Якоруда най ни отива да призовем: Скъпи, модерни български граждани, дошло е време пак да правим история в нашата Родина България. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на митинг в Якоруда. И призова: "Нека заедно правим история днес, така, както правехме история преди повече от 30 години, когато се обединихме и свалихме тоталитарния комунистически режим и докарахме свободата и демокрацията в нашата Родина България".

Iakoruda

В предизборната среща участваха кандидатът на ДПС за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Халил Летифов, втори в Благоевградската листа и водач на Старозагорската, и Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, председателят на УС на Американския университет в Скопие Сефер Цаноски, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели. Водач на листата на ДПС в Благоевград е Делян Пеевски.

Iakoruda6

Още в зората на демокрацията ние зададохме правилната посока за развитието на нашата Родина България. Казахме, че мястото й е в ЕС, но преди това трябва да стане член на НАТО, припомни Карадайъ. И подчерта, че за съжаление, днес виждаме множество кризи, включително криза на държавността и на демокрацията.

Iakoruda1

Затова казваме, че е дошло време пак да правим история, дошло е време за нов етап от развитието на демокрацията. И ние сме тези, които пак трябва да зададем правилната посока за развитие на нашата Родина България. Ще го направим заедно, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Някои хора, които нямат връзка с обществото, си мислят, че обществото не е готово за президент Мустафа и вицепрезидент Искра. На тях от площада в Якоруда ще кажем: България е модерна европейска държава, България иска да живее по стандартите на модерната демокрация в целия свят, България иска да има модерна демокрация като в Америка, каза още Карадайъ. И заяви: "Щом Америка може да избере два пъти Барак Хюсеин Обама за президент, защо България да не може да избере Мустафа за президент и Искра за вицепрезидент. Щом Англия е модерната демокрация в света и кмет на Лондон може да бъде Садик Хан, щом Ротердам може да избира Ахмед за кмет, какъв е проблемът в България да изберем Мустафа Карадайъ за президент и Искра Михайлова за вицепрезидент".

Iakoruda4

Дошло е времето в България да оценяваме по критериите на модерните демокрации, по критериите на модерния свят. Всички модерни граждани, всички модерни демократи, които искат в нашата Родина да има върховенство на закона, единство на нацията, които искат президентът и вицепрезидентът да са гаранти за спазването на Конституцията и законите на страната и да генерират национално-обединяващи каузи и цели за държавата, ще гласуват с № 17, обобщи Мустафа Карадайъ.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност