Емил Киряс, вицепрезидент на Либералния интернационал: Шокирани сме от полицейските репресии. Бъдете силни, правото и правдата са на ваша страна!

Дойдох в Мадан и си казах: Боже, какво място, колко хубав град! А, когато дойдох на площада си казах: Боже, какви хубави хора! С тези думи вицепрезидентът на Либералния интернационал Емир Киряс се обърна към жителите на Мадан по време на предизборен митинг на ДПС. В него участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на ДПС Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк и Атидже Вели, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа".

Madan3

Първият ми въпрос бе: От колко време този град е толкова хубав и изглежда като Швейцария - нови сгради, нови мостове. Казаха ми отпреди повече от 10 години, откакто ДПС е на власт, сподели Киряс. И допълни: "Ясно ми е това, ние в Европа отдавна сме го разбрали. Не случайно на европейско ниво, когато избираха Илхан за съпрезидент на АЛДЕ той имаше най-много гласове. Искра имаше най-много гласове, когато я избираха за зам.-председател на "Обнови Европа", Антоанета Асенова също имаше най-много гласове, когато я избираха за президент на европейската либерална младеж".

Затова на 14 ноември очаквам от вас Мустафа и Искра да имат най-много гласове, заръча на депесарите Емил Киряс, който е в България като част от делегацията на АЛДЕ, която включва европейски наблюдатели на изборите. Мисията на АЛДЕ е у нас по повод случаите на полицейски репресии над български избиратели.

Madan6

Бяхме три дни с колеги от Испания, Германия, Белгия, Словения, разговаряхме с представители на различни групи в държавата и бяхме шокирани. В 2021 г. в европейска България има дискриминация, каза Емил Киряс. И категорично заяви: "Такива неща в Европа не могат да се случват!"

Бъдете силни, мъдри, правото и правдата са на ваша страна, каза Киряс.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност