57new

Илхан Кючюк от Мадан: Ще защитим правата на всеки избирател. Няма да мълчим!

Има една много стара сентенция. Ако искаш да стигнеш бързо, тръгни сам. Ако искаш да стигнеш далече - вървете заедно. Ние тръгнахме заедно в битката за права и свободи, в битката за демокрация, в битката за това страната ни бъде част от модерния свят. Това заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк на предизборен митинг в Мадан.

Madan1

В него участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на ДПС Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс и Атидже Вели, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа".

32 години, след като ДПС докара демокрацията в България, отново сме тук, на този героичен площад, каза Кючюк. И допълни: "Ако поколението преди 30 години е имало мечтата да си възстанови имената, да има правото на собствена идентичност, правото да бъде равноправен гражданин, то днес и ние имаме нашите мечти".

Madan10

Моята мечта е Република България да избира държавен глава не по това как се казва, каква религия изповядва, какъв цвят на кожата има. А по това какво може, как поставя публично проблемите и най-важното как ги решава, категоричен бе президентът на АЛДЕ.

Президентът поставя политиките на страната. Той дава визията, пътя. Той е обединителят, каза Кючюк.

Президентът на АЛДЕ остро постави въпроса с поредните полицейски репресии над български избиратели заради които делегация наблюдатели на АЛДЕ е у нас, за да следи за спазването на правата и свободите на българите.

Български граждани са притискани, за да не могат да упражнят правото си на глас, каза Кючюк. И попита: "Защо, когато председателят на Правната комисия на Европарламента и авторитетни евродепутати са в България и искат среща с българския министър на вътрешните работи, не я получиха? От какво се притеснява Рашков - от въпросите на европейците, от разговор как трябва да изглежда българската правова държава? Че нали той е юрист, преподавател, 30 години работи в българската правораздавателна система? От какво се притеснява, ако не крие нищо?"

Ние ще продължаваме да задаваме важните въпроси и ще защитаваме правото на всеки свободно да упражни правото си на глас. Ще говорим високо, аргументирано. Няма да мълчим, защото сме силни, можещи и знаещи, категоричен бе Илхан Кючюк.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност