57new

Халил Летифов от Мадан: Само Мустафа и Искра могат да градят мостове

Времето е историческо. Днес отново пишем история. Защото за нас президентската институция е изключително важна - ние възлагаме на нея да пази демокрацията, да пази законите и Конституция, да пази българската държава, институциите и хората. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов на предизборен митинг в Мадан.

Madan9

В него участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс и Атидже Вели, евродепутат от ДПС/"Обнови Европа".

Халил Летифов припомни, че преди 5 години ДПС също се включи активно в президентските избори. Тогава ние очаквахме от президента не само да бъде обединител на нацията. Очаквахме, когато от парламентарната трибуна се лееше език на омразата, ксенофобията и разделението, той да осъди това. Но и до днес той не осъди езика на омразата и разделението в обществото, възмути се Летифов.

Madan10

И до ден днешен не чухме да се произнесе за събитията отпреди 31 години на този площад. Не чухме да осъди този режим, който българското Народно събрание осъди с решение, каза още зам.-председателят на ДПС.

Преди 5 години активно участвахме в президентските избори с надеждата, че ще направим промяната в нашата Родина, започвайки от президентството. Очаквахме президентът да бъде контрапункт, алтернатива на политиката на ГЕРБ. Очаквахме да спазва законите и Конституцията, да бъде медиатор в тежките кризисни времена. Но днес, 5 години по-късно, констатираме, че нито спазиха Конституцията, нито осъдиха езика на омразата, нито участваха активно в преодоляването на кризата. Затова и казваме, че единствените, които могат да бъдат обединители на нацията са Мустафа и Искра. Само те могат да са стожер на законността. Единствените, които имат знанията и опита да се справят с кризите, категоричен бе Летифов.

Само Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова могат да изградят разрушените мостове между институциите, между институциите и партиите, между отделните партии, между българските граждани, партиите и институциите, каза Халил Лефитов и призова депесарите за гласуват с № 17, за да изберат Карадайъ и Михайлова още на първи тур.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност