57new

Мустафа Карадайъ от Ардино: НЕ на реваншизма, ДА на градежа

Ще накараме светът на види Ардино и Дяволския мост, каза лидерът на ДПС и кандидат за президент

Ние казваме НЕ на реваншизма и ДА на визията, ДА на градежа, ДА на мира, ДА на стабилността, ДА на сигурността. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на митинг в Ардино. В него участваха кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, Емил Киряс, вицепрезидент на Либералния интернационал, водачи на листи и кандидат-депутати.

Ardino2

32 години ние задаваме посоката на България и показваме пътя. Преди 32 години се изправихме срещу тоталитарния режим и докарахме демокрацията. Питахме ли някого тогава дали е готов? Не! Казахме: Това е правилната посока, припомни Мустафа Карадайъ.

Освен че докарахме свободата и демокрацията, направихме и следващата крачка. Нашият почетен председател д-р Ахмед Доган зададе посоката за развитие на демократична България. Каза: Мястото на България е в ЕС, но преди това трябва да станем членове на НАТО, заяви още Карадайъ.

Ardino3

И подчерта: "Днес, когато държавността и демокрацията са в криза, когато след 32 години отново се погазват човешки, граждански и политически права, е дошло времето за нов етап от развитието на демокрацията в нашата Родина България. И точно на нас ни отива да зададем отново посоката и пак да поведем нашата Родна в правилния път - към модерните демокрации в Америка, във Великобритания, в Нидерландия".

Щом в Америка, символа на демокрацията, Барак Хюсеин Обама може да бъде президент, щом в Лондон Садик може да е кмет, щом в Ротердам Ахмед може да е кмет, защо да не може и в България Мустафа Карадайъ да е президент. Ние трябва да вървим по този път, категоричен бе лидерът на ДПС.

Ardino7

Към тези демокрации трябва да поведем нашата Родина, а не към спомените отпреди 32 години, както някои хора днес се опитват да ни върнат, допълни той.

Затова днес ние, аз Мустафа и Искра, гордо заявяваме: Имаме честта да бъдем кандидатите за президент и вицепрезидент на Република България, издигнати от ДПС, заяви Карадайъ.

32 години правим политика на обединението на основа на философията на заедността, припомни още Мустафа Карадайъ и допълни: "Единствено само ние с г-жа Искра Михайлова олицетворяваме единството на нацията, каквато е и ролята на президентската институция по Конституция".

Ние можем и ще бъдем пример и гарант за спазването на Конституцията и законите на страната. Ние сме генераторите на национално-обединяващи каузи и цели на страната, каза още кандидатът на ДПС за президент.

Мустафа Карадайъ получи специален дар от Ардино - монета с Дяволския мост, символ на общината, от едната страна и герба на България от другата, която лидерът на ДПС прибра до сърцето си.

Съхранението и популяризирането на културно-историческото наследство на България е една от каузите ни с г-жа Михайлова, каза Карадайъ. И заяви: "Ще работим за това да превърнем културата и историята ни в ресурс за развитие".

Ще работим Дяволският мост да бъде част от световното историческо и културно наследство. И цял свят да знае къде е Ардино и къде е Дяволският мост, увери Мустафа Карадайъ.

Показваме на хората какъв трябва да бъде президентът на Република България. Той трябва бъде преди всичко човек. А Мустафа Карадайъ е човек с главно Ч, заяви и кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова.

Президентът трябва да е обединител. А Мустафа Карадайъ може да обединява. Президентът трябва да умее да води диалог, да изслуша всички, да умее да разбере всички с техните съображения, но накрая да ги накара да стигнат до решение в полза на народа ни. Иначе няма смисъл. Мустафа Карадайъ може да направи това, категорична бе Михайлова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност