57new

Карадайъ от Кърджали: Вървим по пътя на нашите приятели в Америка - Пътя на демокрацията, свободата, честта, достойнството и равенството

Днес вървим по пътя на нашите приятели в Америка - Пътя на демокрацията, свободата, честта, достойнството и равенството. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на митинг в Кърджали. В него участваха още кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, дългогодишен кмет на Кърджали, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и народни представители от региона.

Kardjali8

На площада в Столицата на толерантността кандидат-президентската двойка на ДПС бе посрещната с "Моя страна, моя България". Преди това Мустафа Карадайъ, Искра Михайлова, Хасан Азис, Халил Летифов, Ахмед Ахмедов, Атидже Вели и депесари от Кърджали и областта поднесоха венци пред паметника на Васил Левски и отдадоха почит на най-великия българин.

Kardjali3

Днес искам да говорим за пътя с главно П - онзи, по който ние направихме голямата крачка преди малко повече от 30 години, започна словото си Мустафа Карадайъ. И припомни как тогава "една машина си мислеше, че с държавни репресии може да се отнеме човешка идентичност и да направи насилствена асимилация".

Kardjali5

"Не стана. Режимът си замина, а ние направихме така, че на негово място да дойдат свободата и демокрацията в нашата Родина България.

"Благодарение на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган ние докарахме демокрацията в България, но и зададохме посоката на развитие на нашата Родина. Какво направи той? Каза: Не на реваншизма! Заяви: Нашата философия е заедността - и житейска, и политическа. Зададе посоката за развитие на България. Каза, че Родината ни трябва да бъде част от ЕС, но преди това трябва да стане член на НАТО. А как може да стане това - по примера на американската демокрация: в едната ръка бюлетината, в другата - трибагреника", заяви Мустафа Карадайъ.

"Когато в онези мрачни времена преди 1989 г. гледахме примера на Америка, когато слушахме как някои имат мечти в Америка и ние искахме да бъдем свободни като в Америка. Постигнахме мечтата си през 1990 г.

Kardjali7

Днес, през 2021 г., пак по примера на Америка можем смело да кажем: щом Барак Хюсеин Обама може да стане президент на Америка, защо в България Мустафа да не е президент и Искра вицепрезидент?! Америка са нашите приятели, ние сме приятели на Америка. По същия път вървим - пътя с главно П, пътя на демокрацията, на свободата, на честта, на достойнството, на равенството", категоричен бе кандидатът за президент.

Ние сме горди и достойни граждани на България, горди и достойни граждани на ЕС, каза още Карадайъ. И допълни:

"Идваме от паметника на Васил Левски. Ние с г-жа Михайлова помним, знаем и ще прилагаме заедно заветите на Левски - за нашата чиста и свята Република, в която ще има един закон за всички и всички ще сме равни пред закона - и българи, и турци, и християни, и мюсюлмани. Няма да се делим, а ще се обединяваме".

Kardjali6

Затова Мустафа и Искра днес са кандидати за президент и вицепрезидент, подчерта Мустафа Карадайъ. И допълни: "Защото след членството в НАТО, след членството в ЕС, през 2009 г. нашата Родина България загуби посоката. Тръгнаха институции да воюват помежду си, генерали да си мерят пагоните и в крайна сметка стигнахме до криза на държавността, до криза на демокрацията. Днес отново се , погазват свободи на български граждани".

Президентската институция трябва да решава кризите, а не да ги предизвиква. Тя трябва да е мост между различните партии и мост между различните институции, които трябва да функционират съгласно Конституцията и законите на страната в диалог, синхрон, координация и взаимен контрол.

Kardjali15

Кърджали ни учи на толерантност. Всички кметове от областта ни учат как се прави толерантност, как съществува толерантността, категорична бе кандидатът за вицепрезидент на ДПС Искра Михайлова. И допълни: "Модерният свят е светът на единството. Проспериращите държави са държавите, в които има единство. Тези които искат да вървят напред са единни. Модерните хора са хората, които гласуват за единството. Ние искаме да бъдем модерни!"

Kardjali13

"Родината има нужда от мост на надеждата. Само Мустафа и Искра минават по него!", каза зам.-председателят на ДПС Халил Летифов. Не може да се грижиш за Родината с омраза и разделение, това може да стане само с любов и единение. И с философията на заедността, която ние научихме от д-р Ахмед Доган и разчитаме, че другите най-сетне ще я разберат", допълни той.

Kardjali11

"Намираме се в Столицата на толерантността, на един от историческите площади, които са част не само част от историята на България, но и част от ДПС. Тук, преди 30 години, от четирите краища на България се стече многохилядно множество, за да извоюваме демокрацията, да защитим правата и свободите си. И да извървим този дълъг 30-годишен път, който отново ни събра тук, на този площад", каза зам.-председателят на ДПС д-р инж. Хасан Азис. И допълни: "Този път сме тук, за да кажем, че сме готови да запишем нова страница и в историята на България, и за ДПС".

Kardjali14

Нашите структури са в пълна готовност, за да може демокрацията да възтържествува и да отворим президентските врати за хората, заяви и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов. ДПС е сплотено повече от всякога, категоричен бе той.

Kardjali12

Знам, че когато сме заедно, ние сме силни. Така, както през 2007 година ДПС подготви оперативните програми за програмния период, така, както 2013-та година пак ДПС подготви оперативните програми за следващия период, така и сега ще подготвим и европейските програми и Плана за възстановяване и устойчивост, защото тези средства са за всеки от вас, каза евродепутатът Атидже Вели.

 

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност