57new

Халил Летифов от Кърджали: Родината има нужда от мост на надеждата. Само Мустафа и Искра минават по него!

Редно е точно от Столицата на толерантността – Кърджали, да кажем защо ние с вас пишем история и защо ДПС реши да издигне лидера си - Мустафа Карадайъ, като кандидат за президент, а най-успешния си евродепутат – Искра Михайлова, като кандидат- вицепрезидент.

Kardjali3

Така започна изказването си заместник-председателят на ДПС и водач на листата в Стара Загора Халил Летифов на предизборна среща в Кърджали, в която участваха кандидат-президентската двойка, както и кандидат-депутати от региона.

Kardjali9

Преди 5 години, ние правихме кампания с надеждата да защитим държавността и демокрацията в нашата Родина. Тогава дадохме нашето доверие на тогавашния кандидат за президент с надеждата, че той ще бъде алтернатива на модела ГЕРБ. Днес, 5 години по-късно, ние виждаме, че това са двете страни на един и същи медал, на една и съща монета, заяви зам.-председателят на ДПС.

През септември миналата година с нарочна декларация председателят на ДПС поиска оставката и на премиера, и на президента като заяви, че те не са част от решението на проблема – а именно: решаването на поредицата от кризи. Тогава това не се случи, а една година по-късно кризите се задълбочиха.

Разделението между институциите е още по-голямо, а партиите се провалиха в опита си да направят кабинет в последните два парламента. Виновни са т.нар. партии на промяната, които всъщност направиха една подмяна. Те излъгаха надеждата за утрешния ден, а днес отново са се нагласили да оглавят институциите, каза още Халил Летифов.

Kardjali7

Преди 5 години, когато давахме подкрепа, ние поставихме условие – президентът да бъде обединител на нацията. Не видяхме това в него, затова сега издигнахме наша кандидат-президентска двойка. Карадайъ и Михайлова – така разбираме ние единството на нацията, те ще бъдат неговото олицетворение. И като гледаме как не се спазва Конституцията, възлагаме на нашия президент – стриктно да я спазва, заръча Летифов.

В тези трудни времена очаквахме от българския президент да бъде медиатор, инициатор за срещи, които да доведат до справяне с кризите. Не се справиха, загубихме човешки животи, доведоха страната до драматизъм. Но съм сигурен, че Мустафа и Искра ще се справят с тези кризи, защото те знаят как да обединяват, как да са мост между отделните институции, партиите и хората.

Нашата Родина има нужда от мост на надеждата и любовта. Само Мустафа и Искра минават по този мост. Не може да се грижиш за Родината с омраза и разделение, това може да стане само с любов и единение. И с философията на заедността, която ние научихме от д-р Ахмед Доган и разчитаме, че другите най-сетне ще я разберат, каза в заключение Халил Летифов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност