57new

Хасан Азис от Кърджали: Очакваме от депутатите ни спешни решения за пандемията и бедността. Карадайъ и Михайлова ще са гарант за законността!

Нашият свещеник и районният мюфтия ме помолиха да благодаря за уважението, което сте показали господин президент и госпожо вицепрезидент, затова че сте посетили лично нашата църква и нашата джамия. С тези думи започна изказването си заместник-председателят на ДПС и дългогодишен кмет на Кърджали д-р инж. Хасан Азис на предизборна среща в столицата на Източните Родопи. В нея участваха лидерът на Движението Мустафа Карадайъ, който е и кандидат за президент, Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, кандидат-депутати, съмишленици и приятели на ДПС.

Kardjali9

"Намираме се в Столицата на толерантността, на един от историческите площади, които са част не само част от историята на България, но и част от ДПС. Тук, преди 30 години, от четирите краища на България се стече многохилядно множество, за да извоюваме демокрацията, да защитим правата и свободите си. И да извървим този дълъг, 30-годишен път, който отново ни събра тук, на този площад. Този път сме тук, за да кажем, че сме готови да запишем нова страница в историята на България, и за ДПС.

Kardjali7

Моментът е исторически, защото за първи в историята на ДПС имаме възможността да се обърнем едновременно и към нашата президентска двойка и към нашите народни представители от региона. Те са сред всичките онези депутатите от ДПС, които през целия преход допринесоха за това България да заеме своето достойно място и на картата на НАТО, и на Европейския съюз. Благодаря им за това", каза Хасан Азис.

Сега отново се обръщаме към тях, за да поискаме не само да помнят, но и да припомнят на депутатите от останалите парламентарни сили това, което пише на входа на Народното събрание: Съединението прави силата, заяви заместник-председателят на ДПС.

Kardjali5

Очакваме от тях бързи, спешни и отговорни решения, свързани с основното предизвикателство на днешния ден, а именно – борбата с пандемията. Виждаме от предишното и сегашното правителство безотговорно отношение, което постави България на последно място по брой на ваксинирани и на първо място по смъртност от Ковид.

В същото време от тях очакваме и адекватни решения, свързани с другата мрачна статистика – България е на последно място по доходи в ЕС, възрастните хора изнемогват, а младите не търсят бъдещето си тук, добави Хасан Азис.

Kardjali3

Той се обърна към кандидат-президентската двойка и заяви: „Очакваме от вас да направите така, че да се спазват Конституцията и законите на страната, да бъдете мост между институциите и да спрете войната между тях. И да направите така, че общините да намерят място в децентрализацията, да бъдат свободни, а не зависими от централното управление.“

Днес, ние в ДПС казваме – модерно е да се търсят приятели, съмишленици. И ние в Кърджали сме пример за това. Успяхме да ги създадем не само в България, но и в по целия свят. И в Гърция, и в Турция, и в Брюксел, и в Русия, и в Китай. А също така и в Америка, която ни вдъхнови за демокрация и затова в Кърджали има най-много символи на американската демокрация, припомни Хасан Азис.

Сега с бюлетина 17 да покажем, че сме готови да започнем новата вдъхновяваща история не само за ДПС, но и за България, завърши словото си кметът на Кърджали.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност