57new

Мустафа Карадайъ от село Птичар, Момчилград: С Искра Михайлова ще градим мостове

"Когато с Искра Михайлова станем президент и вицепрезидент, ние ще градим мостове. Такава е ролята на президента по Конституцията - да бъде обединител на нацията. Но освен обединител на нацията, ние ще следим да се градят мостове между различните институции. Да работят в диалог, в синхрон, в координация и взаимен контрол. Ние ще градим мостове и между различните политически партии, няма да ги противопоставяме и разделяме.

Ptichar

Ще градим още мостове - между хората и държавните органи. Ще следим за спазването на Конституцията и законите на страната от държавните органи, а не те да се ползват като бухалка срещу хората и бизнеса заради прищевките на някой властимащ". Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ в момчилградското село Птичар, където заедно с кандидата за вицепрезидент Искра Михайлова присъстваха на откриването на моста, свързващ родното място на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу с пътя за ГКПП "Маказа".

Ptichar2

На церемонията присъстваха жителите на родопското село, гости от съседни населени места, от Момчилград и околните общини. Участваха и всички кандидати за народни представители от листата на ДПС в Кърджалийски избирателен район, където водач е Мустафа Карадайъ.

Сред гостите бяха заместник-председателите на ДПС д-р инж. Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Халил Летифов.

Ptichar3

"Днес се осъществи една мечта на жителите на село Птичар - да имат мост, осигуряващ им пряк път до Момчилград и останалите населени места. Тази мечта се осъществи благодарение на ДПС", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим. Тя разкри, че предстои край новооткрития мост да бъде изградена чешма в памет на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу, който е роден в село Птичар.

Ptichar4

Ние вярваме, че хората са равнопоставени, независимо дали живеят в най-отдалечената махала или в столицата. През последните години ние не срещнахме това разбиране от държавата. Ние винаги бяхме ощетени. Държавните пари се разпределяха по безпринципен и несправедлив начин. Точно затова ние трябва да подкрепим нашата кандидат-президентска двойка - Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, както и нашите кандидати за народни представители. Защото тази подкрепа означава инвестиции в малките населени места, инвестиции в нашите общини", каза още Илкнур Кязим. Тя допълни, че от 31 години има една политическа партия, която свързва хората, а не ги противопоставя и не ги разделя.

Ptichar5

"От 31 години в България има политическа партия, която създава мостове на равнопоставеност и свързва хората и тази партия е - Движение за права и свободи. Очакваме подкрепа на предстоящите избори и пожелаваме успех на нашите кандидати с номер 17", заяви кметът на Момчилград.

Ptichar6

"Хората от Птичар мечтаеха. Но и други хора по света мечтаеха. През 1963 година един американец в една 17-минутна реч каза, че има една мечта - Мартин Лутер Кинг. Да, неговата мечта се осъществи. Днес Ню Йорк може да избира цветнокож кмет, а САЩ могат да избират Барак Обама за президент. Добре е да мечтаем и да следваме мечтите си", заяви Мустафа Карадайъ.

Ptichar9

Той даде и други примери, за места, където не е проблем различният да бъде избиран - Лондон и Ротердам. Мустафа Карадайъ посочи също Илхан Кючюк, който е избран за президент на АЛДЕ, където членуват 60 либерални партии от Европа.

Ptichar12

"В България едни хора, които заемат високи политически длъжности като премиери и президенти, чертаят разделителни линии между политическите партии. Водят личностни битки между институциите, а тези битки се превръщат в институционална война и водят до политически кризи, криза на държавността, на демокрацията", каза още кандидатът за президент на ДПС. Според него освен че чертаят разделителни линии тези хора издигат и стени, казват никога с този, а не казват защо.

"Освен че издигат стени, те копаят и окопи и водят окопна война. Това е лошото в политиката в нашата родина. Дошло е време ние да го преодолеем. ДПС още с създаването си има за основа философията на заедността за правене на политика", подчерта Мустафа Карадайъ. Той припомни, че благодарение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган България направи мирен преход от комунизъм към демокрация, благодарение на българския етнически модел, който може да служи за пример на целите Балкани и на Европа.

Ptichar13

"Нашата политика на заедността прави символично мост между различните. И е нужен този мост, и различният ни е нужен, за да крепи моста. Затова философията на заедността е всеки да отстоява своята идентичност. И другият, ако има нужда да му помогнем, той да отстоява своята идентичност, заедно да градим нашето общо бъдеще в нашата Родина България, заедно да крепим моста", заяви Мустафа Карадайъ.

Ptichar14

След прерязването на лентата кандидатите за президент и вицепрезидент Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова получиха като подарък от момчилградчани национален трибагреник. Връчи им го кметът на Момчилград Илкнур Кязим с пожеланието след изборите да го отнесат в президентството.

Церемонията завърши с молитва, отслужена от районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди. На присъстващите беше раздаден курбан за здраве.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност