57new

Искра Михайлова от Крумовград: Показваме нашето единство, самочувствие и достойнство

Да бъда кандидатът на ДПС за вицепрезидент е чест, гордост, то и огромна отговорност пред всички вас, които направихте така, че в продължениение на повече от 30 години в България има демокрация, права на хората и сила на местната власт. Вижте какъв кмет има Крумовград - Себихан Мехмед го е подредила като европейски град. Поздравления, г-жо кмет. Това каза кандидатът на ДПС за вицепрезидент Искра Михайлова на митинг в Крумовград.

Krumovgrad10

Централният лъч на ДПС пристигна днес в област Кърджали. В предизборната среща, провела се при най-стриктно спазване на противоепидемичните мерки, участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, зам.-председателите на Движението Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и Хасан Азис, кмет на Кърджали, както и евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели.

В цялата кампания говорим за единство. Обърнахте ли внимание - и Бойко Борисов вече взе да говори за единство. Радев взе да говори за държавност. Той 5 години не употреби тази дума, сега обаче ни чу. Щом те са ни чули, значи всички са ни чули. Щом те са ни разбрали, значи всички са ни разбрали, заяви Искра Михайлова. И подчерта:

"В тази кампания ние показваме нашето самочувствие, нашата гордост, нашата обща сила. В тази кампания сме единни и заедно с вас.

Krumovgrad9

Но в тази кампания показваме и достойнството си. И с него тръгваме напред към поредната цел. Правим история".

Искра Михайлова коментира спекулациите на различни коментатори дали българското общество е готово да избере Мустафа Карадайъ за президент. Българското общество сме ние, а ние сме готови, каза Михайлова.

"Модерни сме, защото светът е светът на единството. Проспериращият свят е светът на тези, които не се интересуват от раса, пол, религия. Спомнете си само Барак Обама стана президент на най-голямата демокрация в света. Можехме ли да си го представим преди 30 години? Не. Но се случи. Кметът на Лондон е от пакистански произход и никой не го пита каква му е религията му и коя му е родината, прародината и т.н. Кметът на Ротердам е от марокански произход - емигрант, дошъл преди 16 години в Ротердам и вече кмет на града", заяви кандидатът за вицепрезидент.

Защо да не е готово българското общество? По какво се различаваме ние от Ротердам, Лондон или Америка, люлката на демокрацията? Ние знаем какво е демокрация, ние можем, ние сме готови, категорична бе Михайлова.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност