57new

Ахмед Ахмедов от Крумовград: Г-н Рашков, не се уплашихме през 1984 г. и 1989 г., няма да се уплашим и сега. Няма да позволим на никого да се подиграва с нас!

Ако Кърджали е столица на толерантността, то Крумовград е сърцето на тази толерантност. Това заяви зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов на митинг в Крумовград. И подчерта: "За мен е чест да бъда част от тази историческа кампания – за първи път нашата общност да издигне и да избере кандидат-президентска двойка, която олицетворява единството на нацията".

Krumovgrad11

Централният лъч на ДПС пристигна днес в област Кърджали. Предизборната среща в Крумовград се състоя при спазване на всички противоепидемични мерки. В нея участваха лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът на Движението за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на ДПС Халил Летифов и Хасан Азис, кмет на Кърджали, както и евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели. Водач на кърджалийската листа на ДПС е Мустафа Карадайъ.

Тези дни са повод и за равносметка - къде бяхме преди 32 години, накъде бяхме тръгнали. Тези дни са и повод за благодарност към нашия почетен председател д-р Ахмед Доган, който съумя да ни обедини, въпреки нашите различия, който съумя да свърже Севера с Юга, Родопите с Видин и да направим партия, която има ясни и точни приоритети – запазване единството на нашата нация, правата и свободите на гражданите, гордостта на човека, каза Ахмед Ахмедов.

Krumovgrad10

И припомни: "Преди 32 години нашите чест и достойнство бяха накърнени. Нямахме право да говорим нашия език, да носим нашите имена, да изповядваме нашата религия. Но, обединението, което създаде д-р Ахмед Доган доведе демокрацията в нашата мила Родина България. Ние бяхме дисидентите на България. Именно на ДПС, на всички свободомислещи хора, България дължи своя демократичен път днес. Благодарение на нас, България стана част от евроатлантическото семейство".

Krumovgrad5

Но какво наблюдаваме 32 години по-късно? Същата агресия и репресия спрямо нас, спрямо нашите активисти и симпатизанти, спрямо нашите приятели от уязвимите групи. Наблюдаваме агресия към нашите кметове на населени места, които единствено и само изпълняват Конституцията и законите на страната - подпомагат хората да могат да упражнят своя глас, за да участваме в изборите и те да са по-демократични. Получаваме арести на наши лекари, в този край наблюдаваме жандармерия с автомати, каза Ахмедов.

Krumovgrad4

И отсече: "Ясно и категорично искам да заявя на вътрешния министър, на човека който заема този пост без да го заслужава. Г-н Рашков, ние не се уплашихме през 1984 г., не се уплашихме през 1989 г., няма да се уплашим и сега! Няма да позволим репресии".

Ние ще продължаваме да защитаваме честта на нашите избиратели, няма да позволим на никого да се подиграва с нас, категоричен бе Ахмедов.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност