57new

Атидже Вели: Европа е готова със стратегиите за бъдещето, а ние още нямаме План за възстановяване

Докато ние с колегите ми в Европейския парламент предлагахме и защитавахме повече средства за малките земеделци, за младите земеделци, предлагахме изравняване на субсидиите на българския земеделец с останалите земеделци в Европа, защото нашият земеделец получава най–ниските субсидии, тогавашният премиер Бойко Борисов дойде в Брюксел. Това разказа на предизборна среща в Стамболово евродепутатът Атидже Вели.

Stambolovo4

И когато Борисов трябваше да защити тези позиции в Съвета, там, където са премиерите, и да поиска повече средства, ми каза, че даже не разбрал, че може да поиска повече средства. Даже не разбрал! Обаче другите държави получиха 500 милиона евро допълнително. Че България няма ли нужда?!, попита Вели.

Радев наскоро отишъл в Брюксел и казал: Ние трябва да защитим въглищата.

"Добре, ама докога? Европа в момента иска да бъде зелена. Дава милиарди за това. Има ясен план. Дори Полша, която има най – много въглища, се съгласи на този преход, защото има план", припомни евродепутатът.

"А ние в България ще продължаваме да си защитаваме въглищата. Ще ги копаем, добре. Ами като свършат, какво ще правим?

Тогава няма да има пари от Европа, а ние ще търсим вина някъде назад във времето. Не ние, ние от ДПС имаме ясен план как да развиваме енергетиката", категорична бе Вели.

"Г-жа Михайлова е един от основните автори на политиката за реновиране на сградният фонд. Целия сграден фонд ще трябва да се реновира. Ама не в онзи смисъл, в който ГЕРБ разбират санирането - тук да санираме един блок. Наша фирма, ваша фирма...Не, не!

Става въпрос да постигнем климатичните цели, да намалим замърсяването, като в същото време намалим разходите за електроенергия, за ток. И същевременно да създадем работни места, защото трябва малките фирми, включително и тези от Хасково, Стамболово, да работят. И не на последно място: фирмите и фермите да станат енергийно независими", обясни евродепутатът.

Днес, когато Европа е готова със своите стратегии и планове, България няма план за възстановяване и устойчивост. Нямаме подготвена нито една оперативна програма. И отсега е ясно, че пак, както и предишните два пъти, ДПС трябва да ги подготви, убедена е Атидже Вели.

Затова е важно нашите представители да са в парламента - за да могат да подготвят европейските програми, които да стигнат до вас, категорична бе Вели.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност