57new

Искра Михайлова: България е готова за президент Мустафа Карадайъ. Казват го гражданите, бизнесът, младежите, академичните среди

Готово ли е българското общество да приеме кандидат-президентската двойка на ДПС - Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, и да гласува за нея? Отговор на този въпрос, по който коментатори непрекъснато правят спекулации, даде кандидатът на ДПС за вицепрезидент Искра Михайлова по време на митинг в Минерални бани, Хасковска област.

MineralniBani5

За мен номинацията за вицепрезидент е огромна отговорност пред всички хора, които повече от 30 години подкрепят ДПС, дават му сила, дават му крила да прави нещата, които никоя друга партия не прави - да мисли за хората, да развива общините, да развива държавата, да допринася за европейската политика и днес да има сили и самочувствие да излъчи президент и вицепрезидент на Република България и те да се казват Мустафа и Искра, заяви Михайлова. И допълни: "Това е още един исторически урок, който даваме на българското общество".

Защо българското общество да не ни възприеме? Погледнете каква кампания правим - със самочувствие, обърната към всички българи. Автобусът на ДПС обиколи цяла България и продължава. Защото ние имаме какво да кажем на хората, продължи Искра Михайлова.

Ние казваме на всички какъв трябва да бъде българският президент. Не такъв, какъвто сме свикнали да го виждаме - или не разбрал защо е там или забравил защо е там, каза тя.

И обясни: "Българският президент трябва да бъде държавник, който предлага единство, който е готов да направи така, че всички политически партии в България да се събират на територията на Президентството и независимо от своите различия да стигат до решения в полза на обществото и на всеки гражданин. Той трябва да има национално обединителни каузи и визия за бъдещето.
Българският президент трябва да е държавник, който ще работи за жените, защото знае колко могат те. Който ще работи за младежите, за земеделците, за всеки един от нас. Защото нашата представа за президент е, че всеки един нас е президент на Републиката.
Това казваме ние на хората".

Кое българското общество не е готово за това? Ние не сме ли българското общество? Ние с вас сме готови. Готови са всички тези хора, които срещнахме навсякъде в България. Готови са жителите, бизнесът, младежите, готови са академичните среди, категорична бе Искра Михайлова. И попита: "Какво ни различава от модерен Ню Йорк, който преди ден избра афроамериканец за кмет. По какво се различаваме от люлката на демокрацията Америка, която имаше президент Обама, по какво се различаваме от Лондон, който също е по-голям от нас, а има за кмет пакистанец или от Ротердам, където кметът е от марокански произход? Никой никога не ги пита коя е родината им, всички вярват в техните възможности и ги избират".

Нека този път покажем, че ние сме модерни хора със самочувствие, които живеят в модерния свят, в който всички ние сме равни. Това сме ние - ДПС, заяви Михайлова по време на митинга в Минерални бани. Той се състоя при най-строго спазване на всички противоепидемични мерки. В него участваха още лидерът на Движението и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, зам.-председателите на партията Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед, водач на хасковската партийна листа за парламент.

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност