57new

Халил Летифов от Минерални бани: Здравният провал на кабинета струва човешки животи

В 46-ото НС повтаряхме, че лятото не е време за почивка, а е време за подготовка за следващата ковид вълна и криза. Предупреждавахме, буквално молехме за мерки, но не бяхме чути. Това заяви зам.-председателят на ДПС Халил Летифов на предизборен митинг в Минерални бани, област Хасково, който се състоя при най-строго спазване на всички противоепидемични мерки.

В предизборната среща участваха лидерът на Движението и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и лидерът на Младежкото ДПС Сезгин Мехмед, водач на хасковската партийна листа за парламент.

MineralniBani4

Днес ни призовават да не говорим на темата Ковид-19. Защото провалът е очевиден. Този провал на служебните правителства и преди това на правителствата на Борисов струва човешки животи. Струва здравето и икономиката, заяви Летифов и подчерта, че отдавна трябваше да бъдат вземат отговорни политически решения, за да се съхранят здравето и живота на хората, както и да се подготви икономиката за преминаване през тежката криза.

Халил Летифов припомни активното участие на ДПС в актуализацията на държавния бюджет. По наше предложение се приеха 120 лв. добавка към пенсите на всички пенсионери за месеците октомври, ноември и декември. Да това, не е достатъчно, но в тези кризисни времена е подкрепа, от която хората имат нужда, каза Летифов. Той съобщи, че ДПС ще настоява подкрепата за продължи и след Нова година.

Предложихме и се приеха 100 млн. за общините, мерки за земеделците, за превозвачите, за туристическия бранш. Това наше поведение бе на грижа и отговорност, която дължим на всички български граждани, на бизнеса, на здравната система, продължи Халил Летифов.

Днес отново оглавяваме черните статистики на Европа и на света, защото за служебните правителства на Радев, които нарушават Конституцията и законите, по-важни са изборите, отколкото живота и здравето на хората, заяви зам.-председателят на ДПС.

Той припомни, че преди 5 години ДПС е очаквало от сегашния президент да бъде контрапункт на едноличния и авторитарен модел ГЕРБ, да възстанови държавността и върховенството на закона, да се бори срещу ксенофобията, омразата и разделението.

Но нищо от това не се случи. Затова днес с вас пак пишем история, каза Летифов и призова за подкрепа на кандидат-президентската двойка на ДПС Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, която единствена олицетворява единството на нацията.

Обществото е готово, готови сме и ние. Не са готови тези, зад които стои задкулисието - Радев, неговият модератор кръга "Капитал" и мениджъра на този кръг Иво Прокопиев. Тези хора и техните клакьори не са готови за промяната, от която всички имаме нужда, каза Летифов. И обобщи: "Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова ще осмислят президентската институция и ще я превърнат в най-влиятелната институция в българския политически живот".

Печат Е-мейл

alde party logoalde party manifesto

АЛДЕ
Либерален интернационал
Либсен
Европейски парламент
ЕС

Този уебсайт използва „бисквитки“ (cookies), за да анализира трафика и да персонализира съдържанието, което Ви предлага. Политика за поверителност